SIMPTOME INOFENSIVE CARE POT INDICA OLI GRAVE

Distribuie pe:

Specialiștii în medicină din rețeaua Reddit, citați de descopera.ro, ne atrag atenția că și cele mai inofensive simptome pot indica boli dintre cele mai grave, iar conștientizarea schimbărilor din corpul nostru poate face diferența dintre o tabletă și o operație chirurgicală.

Iată care sunt cele mai obișnuite simptome care pot indica probleme grave de sănătate:

O pierdere în greutate semnificativă, neintenționată, într-o perioadă scurtă de timp, poate fi legată de stresul emoțional, o tulburare de alimentație sau un simptom al unei boli precum hiperactivitatea glandei tiroide, depresia, sau, în unele cazuri, cancerul.

Leșinurile sau stările de vertij produse în mod frecvent pot fi semnalul unui diabet, al unor boli nervoase sau boli de inimă.

Starea de oboseală permanentă semnalează nu doar suprasolicitarea organismului, care trece prin odihnă, ci și boli precum anemia, sindromul oboselii cronice, infecții bacteriene, dezechilibre hormonale sau stres.

Dureri periodice într-o anumită zonă, pentru o perioadă mai lungă de timp, sunt modul organismului de a indica o problemă gravă, pe care nu trebuie să o trecem cu vederea.

Buze pătate, pistruiate, pot indica sindromul Peutz-Jeghers - o boală moștenită, care crește riscul varietății tipurilor de cancer și se caracterizează prin pistrui albastru-închis sau întunecați, apăruți în jurul gurii, al buzelor, al degetelor de la mâini și de la picioare. În acest caz, este indicat să facem mai multe controale și analize medicale.

Consumul unei cantități anormale de apă și eliminarea de urină în cantități mari sunt, de cele mai multe ori, simptome ale diabetului zaharat de tip 1, care se caracterizează printr-o stare constantă de sete. În acest caz, consultul medical este obligatoriu.

Lasă un comentariu