Catalog Tabăra de pictură „Sfântu Gheorghe" - Încununare și bilanț al taberei din Sângeorgiu de Mureș

Distribuie pe:

Pentru oameni, pentru ceea ce poate contribui la înfrumusețarea vieții celor din jur, din dorința de a uni, de a semăna armonie, de a aduce un dram de bucurie, președintele Asociației Artiștilor Plastici Mureș, domnul Ilarie Gheorghe Opriș, a organizat în colaborare cu Primăria Sângeorgiu de Mureș, Asociația Culturală „Sfântu Gheorghe" și Asociația „Szent Csecsilia", Tabăra de Pictură „Sfântu Gheorghe", ediția a VI-a, în perioada 22-29.10.2016. Coordonată de domnul Ilarie Gheorghe Opriș și domnul Lajos Baricz, și sponsorizată de Asociația „Sfântu Gheorghe", Primăria Sângeorgiu de Mureș, Maria Mera, Sandor Gazda și Ela Gazda administratori ai Motelului „Gemini". Tabăra, productivă și rodnică, într-o atmosferă caldă și prietenoasă, a devenit sursă de inspirație pentru catalogul Tabăra de Pictură, ediția a VI-a, Sângeorgiu de Mureș, autor Ilarie Gh. Opriș.

Participanții Ediției a VI-a a Taberei de Pictură „Sfântu Gheorghe" de la Motelul Geminii, pictori renumiți și învățăcei: Maria Abony, Katalin Albert, Krisztina Balazs, Gabriela Borda, Ella Gazda, Iulia Magyari, Tamara Manea, Iuliana Marin, Maria Mera, Adriana Moldovan, Ferencz Orban, Rita Oroian, Gheorghe Pădurean, Klara Pădurean, Cornelia Todoran și Zsuzsa Veress au avut bucuria ca în data de 24.11.2016. la „Pizzeria Vivi", în Sângeorgiu de Mureș reuniți de domnul Ilarie Gh. Opriș, care cu drag de Sângeorz și de sângeorgeni a muncit, și a realizat un catalog, o încununare a muncii tuturor, un catalog care cuprinde lucrări realizate în tabără, poze și biografiile participanților. Încântați de realizarea domnului Ilarie Gh. Opriș, primarul Szabolcs Sofalvi, secretarul Mircea Moldovan, părintele Eugen Bărăian, părintele Lajos Baricz, Maria Mera și mulți alții, au felicitat autorul, pentru catalog, pentru munca depusă și pentru inițiativă.

Ilarie Gh. Opriș, pentru că dânsul este „vinovatul" principal pentru aceste activități, ne învață să iubim arta, să ne iubim, ne învață că nimic nu este terminat, că trebuie să dăruim, să dedicăm atât cât putem și găsind un aliat în persoana primarului comunei Sângeorgiu de Mureș, Szabolcs Sofalvi, au reușit să dea sângeozenilor frumusețile pe care le merită. Neobosit, muncind, reunind oameni, insuflând tuturor celor din jur toată dragostea dânsului, Ilarie Gh. Opriș, nu se oprește și, ne provocă în continuare, aducând celor care au nevoie speranță și încurajare. „Cei ce au urechi de auzit să audă, cei ce au ochi de văzut să vază" spune un vechi proverb, dar... să vedem, să auzim, căci astfel de oameni ni-i scoate Dumnezeu în cale atunci când așteptăm minuni, noi doar trebuie să deschidem ochii și urechile, și ancorați în prezent, să ne bucurăm de ceea ce, bunul Dumnezeu ne oferă. Cei ce îl cunosc pe domnul Ilarie Gh. Opriș, vor găsi pale aceste descrieri ale mele, dar de multe ori cuvintele nu ne ajută suficient în a descrie adevărata valoare a unui om. Altruismul, umanitatea, compasiunea, empatia foarte rar se regăsesc reunite într-o singură persoană, nu par să spună prea multe, dar atunci când le întâlnești, când Dumnezeu îți scoate în cale un astfel om te poți considera norocos, abonat la o altă șansă. Un om care dăruiește necontenit celor din jur, un om care prin ceea ce dăruiește seamănă bucurii și dragoste de viață.

Acest catalog, Tabăra de Pictură „Sfântu Gheorghe", ediția a VI-a, dăruit de domnul Ilarie Gh. Opriș sângeorzenilor, s-a născut în urma prieteniilor ce s-au legat în tabără, s-a născut firesc și natural, s-a întâmplat ceea ce trebuia să se întâmple, a fost prezentat și primit așa cum se cuvine, într-un cadru familial și călduros. Felicitări!!!

Lasă un comentariu