FESTIVAL ZONAL DE COLINDE

Distribuie pe:

Cu ocazia Sfintelor Sărbători ale Crăciunului, Școala Gimnazială Crăiești, din com. Crăiești, jud. Mureș, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Crăiești, organizează FESTIVALUL „COLINDE, COLINDE!", EDIȚIA a V-a.

Evenimentul va avea loc în data de 17.XII.2016, ora 14:00, la Biserica Ortodoxă „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil" din Crăiești.

Toți iubitorii de colinde sunt invitați să participe. Intrarea este liberă.

Evenimentul este susținut de sponsorii: S.C. OPREA AVI-COM S.R.L. CRĂIEȘTI, fam. Porav Ioan și Maria și fam. Boalcă Ioan și Elena și Primăria Crăiești, oferind daruri colindătorilor.

Tradițiile și obiceiurile românești reprezintă un adevărat tezaur care trebuie păstrat și transmis. Copiii așteaptă cu nerăbdare Sfintele Sărbători ale Nașterii Domnului. Cea mai frumoasă și mai iubită de cei mici și cei mari, săraci sau bogați, este sărbătoarea Crăciunului.

Sărbătorile de Crăciun sunt minunate mai ales unde se respectă tradițiile străvechi.

La inițiativa d-nei dir. prof. Găurean Diana, de la Școala Gimnazială Crăiești, în colaborare cu pr. paroh Găurean Leonida, de la Biserica Ortodoxă „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil" din Crăiești, în parteneriat cu școlile vecine: Fărăgău, Râciu, Pogăceaua, Șincai, Urmeniș și Silivașu de Câmpie, doresc să promoveze valorile morale, spirituale și culturale ale zonei de câmpie, în cadrul proiectului „COLINDE, COLINDE!", prin interpretare de colinde, contribuind astfel la educarea copiilor pentru păstrarea tradițiilor și obiceiurilor zonale de Crăciun. Multe colinde au fost culese de la bătrânii din sat care au știut să-și păzească cu sfințenie tezaurul sărbătorilor de iarnă ce au luminat Crăciunul atâtor generații. Repertoriul este bogat în regionalisme fonetice și lexicale, exprimând profunzimea trăirilor prilejuite de Nașterea Domnului.

Cetele de colindători vor purta straie ce întregesc valoarea inestimabilă a colindelor ce răsună an de an pe ulițele satelor.

Lasă un comentariu