La Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş - Ziua Porţilor Deschise

Distribuie pe:

Ieri, 15 decembrie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, a organizat Ziua Porţilor Deschise. Conferinţa de presă şi întâlnirea cu angajatorii au fost urmate de vizita persoanelor care au fost interesate să cunoască aspecte legate de activitatea agenţiei.

,,În data de 10 decembrie a acestui an, Serviciul Public de Ocupare a Forţelor de Muncă din România a împlinit 18 ani de activitate. În 10 decembrie 1998 s-a înfiinţat Agenţia Naţională a Forţelor de Muncă, împreună cu agenţiile teritoriale. Obiectivele acestei iniţiative sunt de a realiza un contact între un număr cât mai mare de angajatori şi peroanele în căutarea unui loc de muncă şi nu numai. Se doreşte şi întreţinerea unui dialog constructiv în vederea creşterii gradului de conştientizare a problemelor legate de ocuparea forţei de muncă", susţinea directorul executiv al AJOFM Mureş, Gheorghe ŞTEF.

Prime pentru persoanele care doresc să se angajeze

De la începutul lunii decembrie 2016 an este în vigoare Ordonanţa de urgenţă nr. 60/28.09.2016 pentru modificările şi completările Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. Măsurile se dovedesc utile atât beneficiarilor serviciilor oferite de AJOFM - persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât şi angajatorilor.

Astfel, se acordă primă de instalare şomerilor înregistraţi care se încadrează cu normă întreagă cel puţin 12 luni într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 de km faţă de cea în care îşi are domiciliul şi ca urmare îşi schimbă domiciliul sau reşedinţa. Cuantumul se acordă diferenţiat, valoare acestuia putând ajunge şi la 15.500 lei, pentru şomerii care sunt însoţiţi de membrii familiei.

Prima de încadrare se acordă lunar, pe o perioadă de 12 luni, şomerilor înregistraţi care se angajează într-o localitate la o distanţă mai mare de 15 km de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa. Cuantumul primei se calculează în funcţie de numărul de kilometri: 0,5 lei/km, dar nu mai mult de 55 lei/zi.

Prima de activare se acordă şomerilor înregistraţi care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj. Acestora li se poate acorda o primă de activare de 500 de lei în situaţia în care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă de cel puţin trei luni, aflăm de la conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş.

 

Lasă un comentariu