SUNTEM ATÂT DE DEŞTEPŢI PE CÂT NE CREDEM?

Distribuie pe:

Specialiştii în psihologie, citaţi de descopera.ro, ne îndeamnă să avem o stimă de sine crescută, însă, în acelaşi timp, să nu ne lipsească doza de realism.

„Unii oameni cred despre ei că sunt mai buni decât ceilalţi, dar acest lucru poate fi contrazis întotdeauna.

Există semne care arată oricărei persoane că nu este atât de deşteaptă pe cât se crede. De aceea, fiecare dintre noi ar trebui să arunce o privire atentă asupra personalităţii sale, asupra comportamentului şi a modului în care reacţionează în relaţia cu ceilalţi, atunci când doreşte să îşi impună punctul de vedere.

Iată câteva semnale care ne arată dacă suntem sau nu atât de deştepţi pe cât ne credem:

Oamenii deştepţi nu îşi pierd timpul cu dezbateri şi conflicte fără sfârşit. Dacă te cerţi tot timpul cu colegii din lucruri nesemnificative, din simplul fapt că vrei să îţi impui punctul de vedere, aceasta este o problemă. Oamenii deştepţi au încredere în ei şi evită conflictele care nu sunt necesare. Ei argumentează pe un ton politicos, dar convingător.

Dacă te consideri o persoană deşteaptă, dar nu dai dovadă de asta în plan profesional, este cazul să-ţi reevaluezi viaţa şi să corectezi lipsurile, nu să cauţi scuze care să explice salariul mic. Oamenii inteligenţi nu caută scuze, ci soluţii!

Vorbeşte mai puţin şi ascultă mai mult! Felul în care reuşim să îi ascultăm pe ceilalţi şi să nu vorbim prea mult arată cât de inteligenţi suntem. Vorba multă nu demonstrează o inteligenţă peste medie...

Ascultă şi ceea ce spun ceilalţi despre tine. Dacă mulţi dintre colegii tăi te apreciază şi au cuvinte de laudă la adresa ta, înseamnă că eşti o persoană de succes. În cazul în care atitudinea lor este ostilă, nu îi cataloga imediat negativ, ci încearcă să te analizezi pe tine înainte de toate. Poate că ceva din comportamentul tău îi face să se poarte aşa cu tine.

Dacă eşti tot timpul pe fugă, într-o permanentă criză de timp, este vremea să te reorganizezi! Felul în care ne manageriem timpul este o caracteristică importantă a oamenilor inteligenţi. Planificarea activităţilor zilnice pot ajuta orice persoană să evolueze.

Te foloseşti de inteligenţa şi abilităţile tale pentru a-i intimida pe ceilalţi? Renunţă la acest obicei care-i va face pe oameni să se îndepărteze de tine! Încercă să îi încurajezi permanent pe cei din jurul tău şi totul va merge într-o direcţie pozitivă", ne sfătuiesc psihologii. 

Lasă un comentariu