Patria și Neamul Românesc

Distribuie pe:

Teoretic, faptul că 11 milioane de români nu s-au prezentat la votul de duminica trecută, din cei 18.881.604 cetățeni români, înscriși pe listele de vot, nu acordă dreptul PSD-lui la pretenția nominalizării prim-ministrului a unui candidat din partea social-democraților. Dincolo de tulburările politice, bucuria Praznicului împărătesc al Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos nu trebuie umbrită de disensiuni în rândul clasei politice. Cei care au ajuns să ne conducă trebuie, în primul rând, să fie buni creștini, oameni cu frică de Dumnezeu și rușine de oameni. Ei sunt obligați să se poarte cu lumea și cu semenii lor precum S-a purtat Iisus Hristos Însuși. El a spus despre Sine „Fiul Omului n-a venit să i se slujească, ci ca slujească El și să-și dea viața răscumpărare pentru Mulți" (Matei 20, 28).

Așadar, datoria celui care va ajunge prim-ministru este slujirea neamului românesc prin muncă spornică, respectarea legilor democratice, apărarea adevărului, iubire și bunătate. În lumea laică, îndemnul ASTREI, asociațiune apolitică, dar implicată profund în formarea unei conștiințe civice sănătoase, adresat conducătorilor, este acela de a sluji Patria și Neamul românesc. Prin șarlatanii, minciuni, promisiuni neonorate, plagiat, hoții, prin dorință de înavuțire cu orice preț, satisfacerea de orgolii nu poți să-ți slujești Patria și Neamul. Oamenii învățați, cu minte luminată, nu se implică în mocirla politicii, dar transmit mesaje de unire, pace și bună învoire între români, dacă Biserica Neamului ne îndeamnă să prețuim cinstea și omenia, pe cei care ne conduc. „Aduceți-vă aminte de mai-marii voștri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviți cu luare aminte cum și-au încheiat viața și urmați-le credința" (Epistola către Evrei, capitolul 7, versetul 7). Înseamnă că aceasta este normalitatea de care avem nevoie în aceste momente.

Absenteismul la vot al românilor este provocat și de faptul că mulți cetățeni văd în politicieni niște „sărmani flămânzi" care așteaptă, cu mâna întinsă, un vot pentru accederea pe o anumită demnitate în Parlament, Guvern, administrația centrală sau locală. Oare câți din aleșii noștri și-au propus să slujească Patria și Neamul românesc când au intrat în politică? Câți dintre ei n-au pus înainte interesul particular?

Majoritatea dintre ei, după felul cum se manifestă, nu cunosc nici cel puțin doctrina partidului în care s-au înregimentat. Aceste aspecte sunt foarte bine cunoscute de cei 11 milioane de cetățeni români care nu s-au prezentat la vot în 11 decembrie 2016. Neîncrederea și lehamitea de promisiunile populiste ale clasei politice au provocat absenteismul masiv. PSD încearcă să ne aburească cu declarații mincinoase, vezi Doamne, se amăgesc că toată țara este alături de ei. Greșit, Patria și Neamul românesc nu i-au votat, în afară de circa 5 milioane de cetățeni din electoratul sărac, care așteaptă minuni de la un viitor guvern, propus să conducă o țară săracă, unde până și iarba de pe marginea drumului a fost vândută străinilor.

Sincer, mă așteptam în campania electorală să fiu informat corect despre personalitățile care solicită votul pentru Parlament, să le cunosc viața, realizările, cu mici excepții.v

Lasă un comentariu