SCRISORI DIN ȚARA SOARELUI RĂSARE (II)

Distribuie pe:

Am simțit că doi ani au trecut foarte repede, dar inima mea se simte ca și cum am trăit 20 de ani în România. M-am întors în România după 14 de ani, dar prietenia această continuă și acum. Am multe amintiri frumoase cu prietenii mei din România.

De exemplu, o altă poveste interesantă este că șefa mea a născut o fetiță, și a numit-o exact cu numele meu „Michiyo". M-am mirat și am fost emoționată. Este incredibil cum gesturile mici pot produce emoții puternice care durează.

Am fost plăcut impresionată de amabilitatea tuturor colegilor cu care am lucrat și tuturor prietenilor din România. Am găsit cele mai mari comori de prietenie în România. Am apreciat sincer amabilitatea și grija lor față de mine când am avut o problemă mare. Cred că este adevărat proverbul Prietenul la nevoie se cunoaște. Asta înseamnă că poți cunoaște dacă cineva este cu adevărat prieten dacă te ajută atunci când ai o problemă. Eu cred că prietenii mei români sunt prieteni adevărați.

Și eu voi ajuta români dacă au o problemă în Japonia.

Vă mulțumesc foarte mult din tot sufletul meu pentru șansa de a povesti experiența mea din România în acest concurs, și mă rog pentru ca prietenia dintre România și - Japonia să continue cât mai mult și cât mai frumos în continuare.

Vă mulțumesc pentru atenție!

Michyo Masuda

Din dorința de a ajuta la schimbul cultural, doamna Michiyo s-a implicat activ în programul sportiv de schimb cultural OINA în JAPAN 2016. Dumneaei a colaborat la coordonarea unui program sportiv între jucătorii de oină români și studenții japonezi ai școlii de asistente medicale unde lucrează. A fost foarte interesant și jocul de oină s-a bucurat de mult interes în rândul studenților.

Este dorința mea sinceră ca acești oameni deosebiți să fie prezentați publicului din România, iar inițiativele lor lăudabilă în direcția schimbului cultural româno-japonez să fie făcute cunoscute. Este o plăcere să îi cunosc și o onoare să colaborez cu ei, iar prin intermediul publicației „Cuvântul liber", vreau să îi fac cunoscuți și celor de acasă. Persoanele care doresc să colaboreze, să ajute sau să susțină aceste proiecte culturale mă pot contacta personal la adriana.e.stoica@gmail.com sau prin pagina de facebook, ru-mania fureaishitsu.

Lasă un comentariu