CREȘTINII GRECO-CATOLICI DIN UNGHENI - MUREȘ, LA 10 ANI DE LA BINECUVÂNTAREA „SFINTEI TREIMI"

Distribuie pe:

Un motiv de intensă și legitimă bucurie sufletească au avut credincioșii greco-catolici din Ungheni, împreună cu preotul paroh Lucian Dudaș, la împlinirea unui deceniu (2 decembrie 2006) de la binecuvântarea Bisericii „Sfânta Treime".

„Când absolut nimeni nu ne vedea în existență la Casa Domnului și nu ni se dădeau șanse de izbândă, ea a fost în chip minunat sfințită pe 7 septembrie 2008, de către Preafericirea Sa Lucian Mureșan, Cardinal, Arhiepiscop major al Arhieparhiei de Făgăraș și Alba Iulia. La sărbătorile mari, numărul enoriașilor prezenți depășește o sută", mărturisește părintele paroh.

Biserica are condiții propice de cult, fiind situată la intrarea în localitate, în zona de blocuri dinspre Târgu-Mureș.

Această aniversare s-a desfășurat în după-amiaza zilei de 4 decembrie 2016 și a fost marcată cu solemnitate de Binecuvântarea Euharistică, urmată de o seară de rugăciune și colinde evocând așteptarea Nașterii Mântuitorului.

Preotul paroh, împreună cu părintele vicar metropolitan Ioan Fărcaș, părintele protopop Dan Fodor și preoții Viorel Comșa, Daniel Câmpean și Vasile Iagăr, a înălțat rugăciuni de recunoștință, laudă și mulțumire lui Dumnezeu și Sfintei Fecioare Maria - corăscumpărătoare și mijlocitoare - pentru toate darurile primite în acest deceniu.

Printre invitații de onoare, s-au numărat Mgs. Bryan Sharp, din Dieceza de Leeds-Anglia, și „maica" Damian - „soră" din ordinul dominican - Irlanda de Nord, care au contribuit substanțial, atât financiar și material, la construcția și ornamentația bisericii, cât și spiritual. Au fost prezente și oficialități din Consiliul local al orașului Ungheni, în frunte cu domnul primar Victor Prodan.

Se putea lesne remarca fața luminoasă a sorei Damian, din Irlanda de Nord, care exprima cu bucurie și forță interioară mesajul credinței, și aceasta în pofida unei teribile drame familiale rezultate din confruntările religioase care s-au petrecut în țara natală. Cu tâmplele albe, discret, domnia sa, părintele englez Bryan, paroh la Biserica romano-catolică „Preasfânta Inimă a lui Isus" din Leeds - „un om între oameni" - cum se descrie, onest - a făcut totul „din iubire frățească și pentru Dumnezeu".

Interpreții cântecului popular Ovidiu Furnea, Dorin Pintea, Alin Huza, Roxana Iagăr și Rareș Măcinică au purtat auditoriul la izvoarele cântului de laudă și vestire a Tainei Divine.

Seara evenimentului - un timp de har - s-a finalizat cu o agapă de convivialitate frățească.

Pentru ca Biserica lui Cristos să fie o fraternitate deschisă și misionară, în fapte, un exemplu de iertare și iubire, părintele paroh cere binecuvântarea, dorind ca Nașterea Domnului și Mântuitorului nostru Isus Cristos să aducă bucurie și pace în sufletele tuturor.

Lasă un comentariu