Şcoala Gimnazială ,,Ion Chinezu" din Sântana de Mureş, în sărbătoare

Distribuie pe:

Vineri, 16 decembrie 2016, într-o atmosferă potrivită perioadei în care ne aflăm, elevii şi cadrele didactice din Şcoala Gimnazială ,,Ion Chinezu" din Sântana de Mureş au încheiat Proiectul regional ,,Bradul în spiritul copilăriei", aflat la a IX-a ediţie, înscris în CAER 2016 pe poziţia 1180. Expoziţia organizată cu acest prilej pe holul de la parterul unităţii de învăţământ cuprinde lucrările elevilor din 24 judeţe şi din municipiul Bucureşti, structurate pe patru secţiuni: creaţie plastică, abilităţi/felicitări de iarnă, creaţie literarăşi bradul ECO, coordonatoare cadrele didactice: Cormoş Macrina - desen, Farkas Krisztina - abilităţi, Boar Natalia - brad ECO şi Stan Ana-Maria - literatură.

Am considerat căeste foarte important şi binevenit să facem cunoscut talentul şi dragostea pentru frumos a elevilor noştri, motiv pentru care am organizat acest eveniment în cinstea bucuriilor aduse de magia Crăciunului şi a BRADULUI împodobit. Gândul că acest simbol al Crăciunului poate fi confecţionat din deşeuri reciclabile ca modalitate de protejare a naturii ne-a făcut să iniţiem o secţiune doar pentru el, cu speranţa că vom descoperi mulţi ecologişti în rândul participanţilor. Expoziţia, aflată pe holul de la parterul şcolii noastre, cuprinde 42 brazi confecţionaţi cu multă îndemânare din hârtie, carton, lemn, material textil, sfoarăşi tot felul de paste făinoase. În prag de sărbători ar trebui să găsim o cale de a ne apropia mai mult de cei dragi, de a aprecia fiecare moment petrecut alături de familia noastră, de a împărţi zâmbete tuturor oamenilor din jur. Prin FELICITĂRILE DE IARNĂ, am dorit ca urările de bine să circule între noi, cei din învăţământul preuniversitar, în toată ţara.

Ca în fiecare an, luminatul praznic al Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos ne umple sufletul de o negrăită bucurie duhovnicească. Fiecare îl simte şi îl trăieşte altfel. Important este ca de Crăciun să dăruim nu doar obiecte, ci şi fapte bune, gânduri bune, să fim alături de cei care înseamnă ceva pentru noi. În acest sens, secţiunea de CREAŢIE LITERARĂ a dat elevilor prilejul să umple cuvintele de sentimente şi trăiri copilăreşti.

CREAŢIA PLASTICĂ (desen/pictură) ne spune prin culoare şi formă că,,micul prinţ''are tovarăşi de călătorie şi în prezent în minunata lume a imaginaţiei.

Ca în fiecare an, micii noştri creatori au fost plini de inspiraţie şi îndemânare, juriul având de ales câştigătorii dintre cei 42 de brazi confecţionaţi din materiale naturale sau reciclabile aflaţi în expoziţie şi cei 89 brazi ECO trimişi din ţară prin fotografii. Mesajul transmis de copii este acela de a proteja mediul, de a împodobi un ,,altfel" de brad cu fapte bune, cu zâmbete şi speranţe, de a dărui nu doar obiecte, ci şi gânduri scrise cu suflet.

A fost alături de noi, ajutându-ne în jurizare şi în modul de ,,a privi" o lucrare de copil, domnul profesor, artist plastic Vasile Mureşan. Prin cuvintele sale i-a îndemnat pe copii să-şi colinde bunicii, rudele şi consătenii şi să ducă mai departe tradiţiile româneşti.

Au participat şi domnul primar Dumitru Moldovan, doamna viceprimar Laszlo Ildiko, doamna preot Peter Iulia şi doamna Mona Luca din partea părinţilor. Doamna profesoară Matyas Simona, directoarea şcolii, a mulţumit tuturor părţilor implicate în activitate, considerând că orice lucrare a copiilor este un crâmpei de puritate şi nevinovăţie ce trebuie valorificat de părinţi şi cadre didactice.

Lasă un comentariu