HOREA TECĂU ŞI PUTEREA EXEMPLULUI

Distribuie pe:

Prezent joi, 15 decembrie, în sala de tenis a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, iar vineri în comuna Băla, Horea Tecău, unul dintre cei mai valoroşi tenismeni, a împărtăşit copiilor cu care s-a întâlnit din experienţa acumulată de-a lungul carierei sale de tenismen.

Volumul „Viaţa în ritm de tenis" a apărut la casa editorială Curtea Veche Publishing şi prezintă în cadrul celor 115 pagini momente din viaţa autorului, dar şi sfaturi pentru cei care doresc să facă sport, în general, şi tenis, în special.

Cartea, bogat ilustrată, este redactată pentru un dialog cu cititorii, în paginile sale fiind lăsate spaţii libere speciale pentru răspunsurile ce urmează să fie formulate, la întrebările lui Horia Tecău.

,,Viaţa în ritm de tenis", cartea autobiografică în care Horea Tecău îşi prezintă etapele ascensiunii profesionale, a fost lansată în sala de tenis a Universităţii de Medicinăşi Farmacie din Târgu-Mureş, prilej cu care copiii prezenţi la eveniment au avut ocazia să facă schimburi de mingi cu marele tenismen, iar la final au primit fiecare volumul ,,Viaţa în ritm de tenis", dar şi alte cărţi oferite de Curtea Veche Publishing. Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul U.M.F. Târgu-Mureş, după urarea de ,,bun venit" adresată celor prezenţi, dar în special oaspetelui important, Horea Tecău, a mulţumit reprezentantului Azomureş, Ovidiu Maior, PR manager, că în parteneriat cu Clubul Sportiv Universitar, a organizat acest eveniment. În continuare, prof. dr. Constantin Copotoiu, în calitate de preşedinte al clubului, a scos în evidenţă tradiţia tenisului de câmp din Târgu-Mureş, mulţumindu-i, totodată, lui Horea Tecău pentru gestul deosebit de a se întâlni cu copii, ,,la care să le insufli dragostea de sport, dragostea de tenis".

Directoarea Asociaţiei Curtea Veche, Iren Arsene, a subliniat importanţa lecturii, afirmând că,,educaţia academicăşi educaţia prin sport totdeauna au fost împreună la Târgu-Mureş".

,,În turneele mele, unde eram de foarte multe ori singur, călătoream singur prin ţară sau prin lume, o carte îmi ţinea companie. Aveam mereu o carte la mine, pe care o citeam şi nu mă simţeam singur. Simţeam cum învăţ", a spus Horea Tecău. După spusele lui, orice carte citită poate deveni un izvor de învăţătură.

Accentul discuţiilor a fost pus şi la întâlnirea cu copiii din comuna Băla, pe avantajele lecturii, şi rolul important pe care îl are în dezvoltarea personalităţii. Ca un veritabil psiholog, marele tenismen a încercat să le insufle copiilor, vizibil emoţionaţi de prezenţa lui în mijlocul lor, cât de important e să crezi, să ai curaj, să ai dorinţe şi să nu te opreşti niciodată din visat. Le-a vorbit despre rolul unei alimentaţii sănătoase, ca exemplu spunându-le despre experienţa lui zilnică de a mânca sănătos, despre faptul că nu sare niciodată peste micul dejun, iar legumele nu lipsesc din meniu.

În cartea sa autobiografică, ,,Viaţa în ritm de tenis", pe care a dăruit-o tuturor celor prezenţi la evenimentul desfăşurat sub egida ,,Cărţile copilăriei", Horea Tecău scrie: ,,Când eşti mic, visezi mult, îţi doreşti lucruri aparent imposibile, iar când ajungi să le concretizezi, să le faci ale tale, îţi trece prin faţa ochilor întregul film al muncii şi al dedicaţiei tale, al antrenamentelor solicitante, al obstacolelor şi al reuşitelor de până atunci, al oamenilor care ţi-au stat alături, al familiei care te-a sprijinit necondiţionat. E un sentiment nemaipomenit pe care ţi-l doresc şi ţie, şi tuturor copiilor care au visuri''.

El încurajează pe oricine are un vis, să-l ducă la îndeplinire: ,,Pentru mine cel mai important în viaţă este să faci ce-ţi place, să visezi şi să crezi în tine că poţi atinge fiecare vis, oricât de mic. Nu contează rezultatul final, ci experienţele acumulate, lecţiile pe care le înveţi pe parcurs şi dezvoltarea personală".

Este onorant să ai o asemenea personalitate ca oaspete pe meleagurile mureşene, dar şi mai onorantă este remarca făcută de valorosul Horea Tecău, aceea că a fost plăcut impresionat de ospitalitatea celor cu care s-a întâlnit, atât la U.M.F. Târgu-Mureş, cât şi în comuna Băla.

În ce mă priveşte, personal, am trăit o experienţă unică, fiind alături de unul dintre cei mai valoroşi tenismeni din toate timpurile. Împărtăşirea experienţelor legate de activitatea profesională, sfaturile şi puterea exemplului, mă determinăsă apreciez la superlativ valoarea profesionalăşi umană a lui Horea Tecău. Apreciez simplitatea şi modestia cu care îşi încheie cartea autobiografică: ,,Succesul nu m-a schimbat, pentru că sunt conştient că nu succesul m-a adus aici. Credinţa, efortul, educaţia pe care am primit-o în sport, precum şi educaţia primită acasă în familie reprezintă pilonii care m-au ajutat să mă dezvolt într-un mod sănătos".

Mult succes HOREA TECĂU!

Lasă un comentariu