Chinezii din Beijing sunt sufocaţi de poluare!

Distribuie pe:

Vineri, 16 decembrie 2016, autorităţile din Beijing, capitala Chinei, au emis, pentru cinci zile, cea mai gravă alertă de poluare posibilă- alerta roşie - după ce capitala a început să fie acoperită de un val de ceaţă toxică, provenit de la cele peste o mie de unităţi economice din zonă.

„Autorităţile din Beijing au dat dispoziţie unui număr de peste 1.200 de fabrici din jurul capitalei chineze să îşi întrerupă activitatea sau să îşi reducă producţia.

Rafinăria Yanshan a Sinopec, cu o producţie de 10 milioane de tone de petrol pe an, o oţelărie a grupului Shougang şi o fabrică a Cofco, care produce tăiţei şi biscuiţi, se află printre cele 500 de unităţi care au primit ordin să reducă producţia, iar nu mai puţin de 700 de unităţi au primit ordin să întrerupă total producţia.

Vor fi trimise echipe de inspectori pentru a verifica dacă uzinele respectă dispoziţiile primite", precizează autorităţile municipale din Beijing, citate de Agerpres.

Cei aproape 22 de milioane de locuitori ai capitalei chineze au respectat restricţiile privind utilizarea automobilelor şi au rămas acasă pentru a evita valul de ceaţă toxică, iar cei care au ieşit pe străzi au purtat măşti pentru a putea respira.

 

Lasă un comentariu