Crima și ura au zguduit, din nou, Europa!

Distribuie pe:

Ziua de 19 decembrie a.c. a fost una cernită, aruncată în doliu și durere, de o serie de crime abominabile! Europa întreagă a fost șocată de asasinarea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, de către un polițist turc, Mevlüt Mert Altintas, de 22 de ani, strigând, în timp ce-l împușca de la spate: „Să nu uitați de Alep! Allah este mare! Noi murim la Alep, tu mori aici!". Revoltat, Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, cere omologului său turc, Mevlüt Cavusoglu: „Nicio concesie teroriștilor!". De precizat că ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, era unul dintre prietenii lui Putin. În urma asasinării ambasadorului rus în Turcia, în timp ce rostea un discurs la o galerie de artă din Ankara, SUA și Iranul și-au închis misiunile diplomatice de la Ankara, Istanbul, Trabzon, Erzurum, Adana, după ce un individ s-a apropiat de ambasada Statelor Unite și a tras focuri de armă. Se știe că Rusia și Iranul sunt principalii susținători ai președintelui sirian Bashar Al-Assad.

Președintele Vladimir Putin, după asasinarea ambasadorului Rusiei în Turcia, a fost șocat și de „brutalitatea și cinismul atacului comis, luni, la târgul de Crăciun din Berlin". Putin a prezentat condoleanțe președintelui german - Joachim Gauck și cancelarului - Angela Merkel, după acea tragedie, soldată cu 12 morți și 50 de răniți. Carnagiul provocat este considerat, de Ministrul de Interne german, atentat, comis de un criminal cu un camion care a intrat în mulțime. Dezamăgită, șocată, tristă pentru cele întâmplate, cancelarul german - Angela Merkel - consideră crima care a aruncat Germania în doliu „un atac terorist", o „crimă care va fi pedepsită". Tot atentat consideră că este acest carnagiu și Thomas de Maiziere, ministrul de Interne german.

Un bărbat înarmat a împușcat trei persoane într-o moschee din orașul elvețian Zürich (nord), deschizând focul asupra credincioșilor din interiorul clădirii. Bărbatul ucigaș a fost găsit mort la o mică distanță de moschee.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, transmite condoleanțe familiilor îndurate, după incidentele sângeroase de la Ankara, Berlin și Zürich, atrăgând atenția asupra faptului că acele crime „arată expunerea în fața valului de ură și violență, că România are nevoie de stabilitate".

Evenimentele tragice, sângeroase, au produs durere și doliu în numeroase familii. Ura și crima, din nou, au zguduit Europa!

(Sursa: AGERPRES)

Lasă un comentariu