STUDENȚII AU COLINDAT

Distribuie pe:

Păstrând tradiția, ca în prejma sărbătorilor de Crăciun, în afară de colindătorii tradiționali, în seara de joi, 15 decembrie 2016, în Piața Teatrului din Târgu-Mureș, studenții de la două universități, cei de la Universitatea de Medicină și cei de la Universitatea „Petru Maior" din Târgu-Mureș și-au dat întâlnire la un superb concert de colinde.

Prezentatorul serii, Ioan Chiorean, a anunțat că studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie, rector profesor universitar doctor Leonard Azamfirei, au urcat pe scenă sub bagheta dirijoarei Angela Băescu. Aceștia au cântat frumoase colinde care au fost apreciate de către cei prezenți cu aplauze.

Următorul grup de colindători au fost studenții de Universitatea „Petru Maior", rector profesorul universitar doctor, Călin Enăchescu, aceștia fiind dirijați de către conferențiarul universitar doctor, Iacob Coman. Grupul de colindători studenți au interpretat colindele „Sfânt Mântuitor", „Vin colindătorii", „O, ce veste minunată", „Noapte de vis" și alte frumoase colinde. Interpretarea colindelor a fost acompaniată de un pian, chitară bas, nai.

Mai trebuie menționat faptul că dirijorul corului studenților de la această universitate a interpretat o frumoasă colindă intitulat „Leru-i ler".

În încheiere a luat cuvântul dirijorul corului de la Universitatea „Petru Maior", Claudiu Maior, consilier al primarului, care au urat celor prezenți „La mulți ani!".

La spectacolul de colinde au luat parte profesorul universitar doctor Călin Enăchescu, profesorul universitar doctor Lucian Chiriac, de la aceeași universitate și Aurel Trif director în Primărie.

Lasă un comentariu