Colo-n zarea cerului

Distribuie pe:

Seară de colinde la Radio România Târgu-Mureș, într-o ediție specială realizată și prezentată de scriitorul Valentin Marica, astăzi, 21 decembrie 2016, ora 18.00

Vestea cea Mare a Sfântului Crăciun va fi cuprinsă la Radio România Târgu-Mureș în eseul radiofonic Colo-n zarea cerului, cu participarea colindătorilor din Dumbrava, Solovăstru, Goreni, Sântana de Mureș și Târgu-Mureș. Ascultătorii se vor reîntâlni cu Grupul Artistic „Dăscălițele", cu repertoriile folclorice pe care le aduc în spațiul de cultură și spiritualitate mureșeană profesoarele Mărioara Popovici, Florentina Batori și Olivia Andone, cu candoarea colindătorilor-copii, elevi ai Gimnaziului „Ion Chinezu" din Sântana de Mureș - director Matyas Simona -, dar și cu evantaiul de culoare și emoție a mesajului creștinesc pe care-l poartă Liga Tinerilor Creștini Ortodocși din Târgu-Mureș, îndrumați de părintele prof. Florea Iuliu și profesoara Simona Florea de la Colegiul Național „Unirea" din Târgu-Mureș.

Vor evoca inefabilul Crăciunului Copilăriei și al satului românesc, cuprins de bucuria Praznicului Luminat, scriitorul Lazăr Lădariu, redactor-șef al cotidianului „Cuvântul liber" și președinte al Despărțământului Central Mureș al ASTREI, și scriitorul Nicolae Băciuț, directorul Direcției pentru Cultură Mureș. Va prezenta Colindătoarele din Pietriș Vale la Radio România Târgu-Mureș, în emisiunea „Dreptul la eternitate", realizată de Valentin Marica Colinda și Colindatul, ca repere etnologice, profesorul -istoric literar Dimitrie Poptămaș.

Eseul radiofonic Colo-n zarea cerului va cuprinde și ziurelul de ziuă al unei cărți rare, aflată, acum, în drum spre Cernăuți. Este vorba de Almanahul Țara Fagilor, o carte a durerii și a speranțelor, tipărită la Târgu-Mureș prin grija Fundației Culturale „Vasile Netea", pentru românii din Regiunea Cernăuți, atât de neîndreptățiți prin acea parte furată, tragică, a istoriei noastre. Și cât de frumos se poate colinda printr-o astfel de carte!

În veșmânt de colindător, Radio România Târgu-Mureș le va aduce ascultătorilor cele mai calde urări de bine și fericire de Sfântul și Bătrânul CRĂCIUN.

Urmăriți emisiunea în streaming live pe www.radiomures.ro!

Lasă un comentariu