,,Ziua Memoriei Victimelor Comunismului în România", comemorată la Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Ziua de 21 decembrie, conform Legii nr. 198/201, a fost declarată ,,Ziua Memoriei Victimelor Comunismului în România".

Garnizoana Târgu-Mureș în colaborare cu Instituția Prefectului - Județul Mureș, Consiliul Județean Mureș și Primăria municipiului Târgu-Mureș, la inițiativa asociațiilor de revoluționari, a organizat miercuri, 22 decembrie 2016, la Troița din Piața Victoriei din Târgu-Mureș, o ceremonie militară, cu depuneri de coroane și jerbe de flori, închinată martirilor municipiului Târgu-Mureș și ai județului Mureș.

După întâmpinarea oficialităților și intonarea Imnului Național ai României, a urmat oficierea serviciului religios de către un sobor de preoți, aparținând mai multor confesiuni religioase.

Președintele Asociației ,,21 Decembrie-Oraș Martir Târgu-Mureș", domnul Hamar Alpar Benjamin, a ținut o cuvântare în memoria Eroilor Martiri căzuți pentru victoria Revoluției din decembrie 1989.

La Troița închinată Eroilor Martiri s-au depus coroane de flori din partea Instituției Prefectului - Județul Mureș, Consiliului Județean Mureș, Asociației ,,21 Decembrie-Oraș Martir Târgu-Mureș", Garnizoanei Târgu-Mureș. Din partea Primăriei municipiului Târgu-Mureș s-au depus șase coroane de flori în memoria fiecărui martir al Revoluției.

Ceremonia militară și religioasă s-a încheiat cu păstrarea unui moment de reculegere în memoria eroilor Revoluției din decembrie 1989.

Lasă un comentariu