Dascăli mureșeni - ALINA MARIA CAZAN

Distribuie pe:

Mă numesc Maria Alina Cazan, născută Bîndilă și am văzut lumina zilei la 12 iulie 1979, în localitatea Reghin, județul Mureș, din părinții Ilie și Felia. Părinții mei au lucrat la CFR, tatăl meu realizând de-a lungul carierei sale, ca și mecanic de locomotivă, numeroase decorații printre care și cea mai importantă, aceea de Stea de onoare a CFR-ului, fiind expus în centrul orașului Târgu-Mureș pentru foarte mult timp. Mama mea a fost și este o persoană deosebită care a muncit în cadrul CFR-ului ca și primitor-distribuitor de materiale, dar în același timp s-a dedicat trup și suflet familiei și în special creșterii mele și a surorii mele, Axineta, reușind să mențină unitatea familiei și o atmosferă deosebită, de care eu și sora mea ne-am bucurat enorm de mult de-a lungul copilăriei noastre. În prezent, ambii mei părinți sunt pensionari și ne ajută în continuare îngrijindu-ne copiii, care sunt sufletul lor, mai ales că Dumnezeu ne-a binecuvântat și pe mine și pe sora mea cu câte un băiețel și o fetiță.

Din anul 1999, de la absolvirea Liceului Pedagogic, sunt cadru didactic titular la Liceul Tehnologic „Vasile Netea", din comuna Deda, județul Mureș. În anul 2001 am obținut definitivatul în învățământ, în anul 2005 am obținut gradul didactic II și în anul 2013 am obținut gradul didactic I. Din anul 2010 am funcția de profesor în învățământul primar deoarece în acest an am absolvit Facultatea de Psihologie, București, promoția 2010. De-a lungul celor 16 ani la catedră, am participat cu elevii mei la foarte multe concursuri locale, județene, naționale, interjudețene, internaționale, olimpiade și festivaluri, la multe activități de voluntariat în cadrul SNAC sau la acțiuni de ecologizare pe raza comunei, fapt recunoscut și de către Inspectoratul Județean Mureș prin acordarea, în anul 2014, a gradației de merit.

În anul 2002 m-am căsătorit cu Zaharie Iosif Cazan, mecanic de locomotivă, iar în anul 2005 am adus pe lume o fetiță minunată, Alexia Maria. Familia noastră s-a întregit în anul 2009 când am născut un băiețel pe nume Mihnea Dragoș și astfel am devenit o familie completă cu doi copii care sunt lumina ochilor noștri.

Nivelul calitativ reprezintă pentru mine un obiectiv prioritar pe care îl urmăresc permanent prin obținerea de rezultate foarte bune la clasă, cât și la testările de sfârșit și început de an, concursuri școlare etc. Mă preocupă permanent buna desfășurare a procesului instructiv-educativ, planificarea și realizarea activităților curriculare și extracurriculare, având în vedere permanent procesul de colaborare a tuturor resurselor umane, utilizarea resurselor fizice și financiare pentru realizarea idealului educațional. M-am implicat activ în organizarea concursurilor școlare, pregătind elevii în vederea participării la aceste concursuri. Am realizat activități artistice cu elevii de 8 martie, în fiecare an, de Paști, de 1 Decembrie, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, precum și la sfârșitul anului școlar.

Permanenta mea preocupare este și a fost obținerea de rezultate bune și foarte bune cu elevii, de aceea mereu am pus accentul pe participarea lor la diverse concursuri și festivaluri, dar nici nu am ignorat problemele legate de păstrarea unui mediu curat.

 

Lasă un comentariu