La Voiniceni - Festivalul de colinde „Bună sara, lu' Crăciun!"

Distribuie pe:

Sosit-a Crăciunul iară! Din adânc de dalbe datini, ne-a sosit sărbătoarea Nașterii Domnului, când sufletul ne este inundat de emoții și nostalgia amintirilor frumoase ale copilăriei, pe care ni le transmite tradiția creștină, picurându-ne, parcă, mai multă bunătate în inimi.

În prag de sărbători, comunitatea locală din Voiniceni a avut inspirata idee de a organiza cea de a II-a ediție a Festivalului de colinde „Bună sara, lu' Crăciun!"

Evenimentul a debutat cu ceata de colindători de la grădiniță și pruncii școlari ai școlii „Vasile Săbădeanu" din sat, gătiți cu straie naționale, vestind Crăciunul cu voioșie, conduși de cadrele didactice Maria Togănel și Mihaela Maria Pop, fiice ale satului Voiniceni. Glasurile cristaline ale acestor „îngeri pământeni" au reușit să deschidă „cufărul cu amintiri" al sufletelor noastre când colindul „Se cuvine la Crăciun" răsuna peste sat, încă din zorii zilei de Ajun. Ca și în vremurile de odionară, micii colindători au fost răsplătiți de organizatori pentru colind.

Creștinii Bisericii ortodoxe din sat, păstoriți de preotul Eugen Cândea, au pornit cu vestea bună să colinde împreună Domnului Hristos. Pe scena Căminului Cultural, au scos din zestrea de tezaur prețios lăsată de străbuni o salbă de colinde, încălzind inimile numeroșilor spectatori.

Bucuria celor prezenți a fost deplină la reîntâlnirea cu personalități ale satului, cu interpreți consacrați ai cântecului popular mureșean, demonstrând că acest eveniment de suflet, a fost un bun prilej de a se păstra și promova obiceiurile de Crăciun ale satului și neamului românesc.

Același grup de credincioși ai bisericii din Voiniceni, duminică, 18 decembrie, au răspuns invitației Protopopiatului ortodox Tg.-Mureș, care a organizat un concert de colinde la Catedrala Mică. Acest eveniment a avut o înaltă ținută artistică, prin participarea Coralei preoților „Laudate dominum", Teodor, Narcisa și Teodora Țogorean, grupului vocal „Maris", corului parohiei Sfânta Ana, corului bisericii din Sângeorgiu de Mureș, grupului de mici colindători de la Palatul Copiilor, creând momente înalțătoare, dând parcă o aură divină sărbătorii de Crăciun.

Fie ca Domnul să reverse în viața noastră, a tuturor creștinilor, Lumina care a răsărit la Betleem și cu puterea Lui să ne binecuvânteze! Crăciun fericit!

Lasă un comentariu