S-a realizat un pas important pentru reabilitarea pistei Aeroportului Internațional „Transilvania"

Distribuie pe:

Consiliul Județean Mureș a aprobat, în ședința din 21 decembrie, contractarea și garantarea unei finanțări rambursabile interne sau externe, în valoare de 77.000.000 lei, cu o maturitate de 15 ani, în vederea reabilitării pistei.

Din analiza prealabilă a capacității de plată a instituției, a contractelor de credit în derulare și a constrângerilor contractuale existente, a rezultat că instituția Consiliului Județean Mureș poate asigura sumele necesare finanțării obiectivului de investiție „RK suprafețe de mișcare și RESA doar prin contractarea unui credit bancar.

În concluzie, s-a propus contractarea unei finanțări rambursabile în sumă de 77.000.000 lei, garantată cu veniturile proprii.

Selectarea instituției financiare cu care urmează să se încheie contractul de finanțare rambursabilă se va realiza cu respectarea prevederilor legii privind achizițiile publice, iar contractul de finanțare rambursabilă se va semna numai după obținerea avizului favorabil al Comisiei de Autorizare a Împrumuturilor Locale.

„Acesta este un pas deosebit de important pentru viitorul Aeroportului Transilvania. Prin realizarea investiției de reabilitare a pistei se vor elimina toate neconformitățile identificate și constatate de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română la Aeroportul din Târgu-Mureș. Sper ca derularea procedurii să ne permită respectarea termenelor asumate, prin care anul viitor să putem relua operațiunile aeroportuare curente", a declarat președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional „Transilvania", Peti Andrei.

 

Lasă un comentariu