MOȘ CRĂCIUN, PRINTRE LUDUȘENI

Distribuie pe:

• Duminică, 18 decembrie 2016, elevii clasei a IV-a B, de la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu", îndrumați de doamna profesoară Monica Nistor, împreună cu elevii de la Centrul de zi „Sfântul Mina", din Luduș, pregătiți de doamnele Alina Florea și Angela Sălcudean, i-au colindat pe dreptmăritorii enoriași din Parohia Ortodoxă Luduș II, prezenți la sfânta și dumnezeiasca Liturghie, oficiată în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel". Gazde au fost părintele protopop Lucian Voșloban și preotul Constantin Savu. Prezent la concertul de colinde, Moș Crăciun i-a felicitat și i-a răsplătit pe micii colindători cu numeroase daruri, aduse tocmai din Laponia.

• Luni, 19 decembrie 2016, preșcolarii din grupa mijlocie, de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 1, au fost vizitați de Moș Crăciun. Pregătiți de doamnele educatoare Maria Călugăr și Cornelia Olar, fetițele și băieții din grupă au reușit să-l emoționeze pe bunul și darnicul Moș cu poeziile, colindele și scenetele lor. Moșul și-a deschis imensul sac și le-a împărțit copiilor toate pachetele cu daruri de Crăciun.

• Marți, 20 decembrie 2016, Moș Crăciun a ajuns, din nou, la Luduș. plecând din Laponia - a făcut întâi un popas la Roma, de unde a preluat pachetele cu daruri pentru elevii clasei I C, de la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu". Întîlnirea lui Moș Crăciun cu elevii ludușeni a avut loc la sediul din Luduș al Societății Comerciale SAMARCU SA, societate cu capital integral italian. Mijlocitorii întâlnirii au fost seniorii administratori Padovan Fabio, Gilberto De March, Mihail Man și doamna învățătoare pensionară Ana Paraschiva. Italienii au fost impresionați de frumusețea colindelor românești, iar colindătorii români, de volumul și calitatea darurilor, dar și de ambalajul sub formă de ghiozdan școlar.

• Marți, miercuri și joi, domnul primar Ioan Cristian Moldovan și angajații Primăriei au fost colindați de grupuri de colindători de la unitățile de învățământ Școala Gimnazială Nr. 1, Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu", Liceul Tehnologic, de la ansamblurile folclorice „Ardealul", „Transilvania" și „Hajndina". Gazedele i-au răsplătit pe colindători cu pachete cu dulcuri.

• Joi, 22 decembrie 2016, elevii clasei a IV-a B, de la Școala „Ioan Vlăduțiu", au inaugurat o nouă modalitate de comunicare cu Moș Crăciun. Un brăduț a fost împodobit cu urările copiilor adresate lui Moș Crăciun, doamnei învățătoare și părinților lor. Dintre acestea, cele mai des întâlnite au fost: „Să fim fericiți, să avem parte de bucurii, de armonie în suflet, pace și liniște de Crăciun, un an nou cu note mai bune la învățătură, să întâmpinăm cu bucurie nașterea Domnului".

Unii elevi au adăugat și promisiuni: „Să nu o mai supărăm pe doamna învățătoare, să învățăm mai bine, să facem mai puține prostii". În timp ce se desfășura experimentul, pe ușă a intrat Moș Crăciun, însoțit de două Crăciunițe. După ce copiii l-au colindat cu „În Cetatea-mpărătească", Moș Crăciun le-a dăruit cadourile mult așteptate.

La plecare, Moș Crăciun a urat copiilor, doamnelor învățătoare, locuitorilor din orașul Luduș SĂRBĂTORI FERICITE și UN AN NOU CU MULTE ÎMPLINIRI!

Lasă un comentariu