Președintele Klaus Iohannis a respins prima propunere de prim-ministru!

Distribuie pe:

Ieri, la ora 12, președintele Klaus Iohannis a anunțat, printr-o scurtă declarație de presă, că nu acceptă propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh să fie desemnată ca premier al României.

„Când am avut consultări cu partidele politice PSD și ALDE, care au ținut să vină împreună la consultări, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru. Am cântărit cu grijă argumentele pro și contra și am decis să nu accept această propunere. În consecință, solicit coaliției PSD-ALDE să facă altă propunere. Vă mulțumesc", a declarat președintele Klaus Iohannis.

Prima reacție a PSD-ALDE a venit după patru ore de la anunțul președintelui, când Liviu Dragnea, liderul PSD, a anunțat că respingerea ca premier a lui Sevil Shhaideh este un semnal că președintele vrea să declanșeze criza politică și că sunt voci care iau în considerare suspendarea șefului statului. „Urmează să vedem dacă este oportun pentru țară", a declarat Liviu Dragnea legat de o posibilă suspendare.

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a susținut afirmațiile liderului PSD, declarând: „Se dorește declanșarea unei crize politice majore. Va trebui să stăm să cumpănim bine ce decizie se va lua. Noi nu dorim să băgăm România într-o criză politică".

Totuși, cei doi lideri politici și-au luat un răgaz până în această seară, pentru a lua o decizie. „Cum spunea și omul care a vorbit la ora 12:00, vreau să cumpănesc foarte bine. Nu va fi o decizie ușoară. Este o avalanșă de mesaje pe care le-am primit de la oameni care se simt jigniți și care cer suspendarea președintelui. Nu este o decizie foarte ușoară. Dacă în urma analizei pe care o vom face rapid vom ajunge la concluzia că este mai bine să îl suspendăm pe Iohannis, nu voi avea nicio ezitare să o fac. Ne gândim serios la posibilitatea constituirii unei comisii care să analizeze rapid dacă gestul președintelui e constituțional sau nu", a mai spus Dragnea.

Despre desemnarea unui alt candidat la funcția de prim-ministru, așa cum le-a sugerat președintele Klaus Iohannis, cei doi lideri nu au spus nimic.

Lasă un comentariu