Corala „Tropar" a colindat - Ediția a XXVI-a

Distribuie pe:

A devenit o tradiție ca, în ajunul sărbătorii Nașterii Domnul nostrum Iisus Hristos - Crăciunul, colindătorii acestui cor vechi să se reunească pentru a vesti minunea pe care au vestit-o și păstorii.

Așadar, sâmbătă, 24 decembrie 2016, Corala „Tropar" a Catedralei Mari cu hramul „Înălțarea Domnului" din Târgu-Mureș, dirijată de confeențiar universitar doctor Lelia Albu, s-a reunit pentru cea de a XXVI-a ediție a concertului de Crăciun.

Catedrala Mare cu hramul „Înălțarea Domnului", îmbrăcată de sărbătoare, a așteptat pe toți cei care au dorit să i-a parte la acest eveniment deosebit din viața acestei formații corale de prestigiu din municipiul nostru.

Pentru început preotul protopop doctor Nicolae Gheorghe Șincan a rostit binecunoscuta rugăciune „Tatăl nostru", după care formația corală a prezentat frumoasele colinde românești: „În locașul lui Crăciun", „Nouă azi ne-a răsărit", „Seara Crăciunului nostru" etc., care au fost gustate cu multă plăcere și cu aplauze din partea celor prezenți.

În încheiere solistul Catedralei Mari, Antoniu Rusu, cu o voce frumoasă, a interpretat colindele „La sfârșitul luminii" și „Ia ieșiți boieri afară", urând tuturor românilor „Sărbători fericite!".

Preotul protopop, doctor Nicolae Gheorghe Șincan, după ce a rostit o snoavă, le-a spus tuturor: „Vă îndemn ca în această seară, în noaptea aceasta, mâine și în zile de sărbătoare, să le duceți darurile cele mai frumoase tuturor celor dragi dumneavoastră, să le faceți o mare bucurie. Împreună cu Corala noastră, cu părintele Petru, colegul meu de slujbă în această catedrală, cu membrii consiliilor parohiale, vă mulțumim tuturor care ați venit, vă dorim sărbători fericite. Doamne ajută."

După ce toți cei care au cântat împreună cu Corala „Tropar" colindul „O, ce veste minunată", dirijoarea corului a spus: „Vă mulțumim pentru că ați participat" și a urat „Sărbători fericite", iar participanților le-a oferit câte o diplomă pentru participarea la cea de a XXVI-a ediție a acestei manifestări corale.

Lasă un comentariu