CONCERT DE COLINDE ÎN PAROHIA GRECO-CATOLICĂ „ADORMIREA MAICII DOMNULUI", DIN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Vineri, 23 decembrie, în seara de preajun al Crăciunului, în biserica parohiei greco-catolice „Adormirea Maicii Domnului" din Târgu-Mureș, la liturghia de seară, băncile erau mai pline ca de obicei. Pe lângă credincioși din parohie, se aflau și credincioși din alte parohii sau aparținând altor culte. Au venit să asiste, după liturghie, la concertul de colinde al corului „Harmonia" al parohiei, eveniment tradițional, mult așteptat și bine pregătit.

După binecuvântarea finală dată de preotul paroh, pr. Ioan Fărcaș, protagoniștii primului punct al concertului au fost Victor Fărcaș, la saxofon, și prietenul său, Andrei Gabor, la vioară, ambii, elevi la Liceul de Artă din Târgu-Mureș. Asocierea celor două instrumente le-a ocazionat celor doi tineri să execute măiestrit frumoase colinde, o bună introducere la concertul coral.

Corul „Harmonia", dirijat de d-na dr. Mirela Gliga, compus din soliști începând de la vârsta de patru ani până la cei de optzeci de ani, a prezentat colinde cunoscute, mai vechi și mai noi, din repertoriul național și din cel internațional: Trei crai de la Răsărit, O, Bethlehem; Din cer senin; Aseară pe-nserate; Cetiniță cetioară; Adeste fideles; O, ce veste minunată! și altele. Alăturarea dintre vocile foarte tinere și cele mature ale corului a adus un farmec deosebit serii. An de an, rândul copiilor care se asociază corului, este din ce în ce mai mare, aceștia crescând, an de an, valoarea vocală a corului parohial.

Pe timpul unui intermezzo, Tudor Gliga, student la Conservator, prezent pe scene în concerte cu chitariști de talie internațională, a executat, la chitară, cu virtuozitate, piese de chitară clasică, din repertoriul internațional.

La încheierea acestei seri minunate, pregătitoare a Sărbătorii Nașterii Mântuitorului, pr. Ioan Fărcaș a mulțumit corului, tuturor celor prezenți la acest concert și i-a invitat pe coriști în sala de cateheză a parohiei unde i-a răsplătit cu covrigi autentici, pregătiți, cu multă dăruire, de către mama părintelui paroh.

Lasă un comentariu