Ilie Stan este noul antrenor al formației ASA Târgu-Mureș

Distribuie pe:

În vârstă de 49 de ani, Ilie Stan a avut o carieră importantă de jucător, fiind un apreciat mijlocaș la formații precum Gloria Buzău, Steaua, Cercle Bruges, FC Național, AEL Limassol sau Hapoel Petah Tikva, dar și la echipa națională a României.

A fost golgheterul Ligii 1 în sezonul 1991-1992 și a câștigat 6 titluri de campion cu Steaua București, 3 Cupe ale României și 2 Supercupe, făcând parte din echipa care a disputat finala Cupei Campionilor Europeni în 1989. A câștigat și o cupă a Belgiei cu Cercle Bruges.

În 2002 și-a început cariera de antrenor, fiind secundul lui Anghel Iordănescu la echipele arabe Al Ain, Al Ittihad sau Al Shabab, dar și la echipa națională a României. Ca și performanțe importante obținute: câștigarea Ligii Campionilor Asiei, campionatul și Cupa Prințului în Emiratele Arabe Unite.

Ca antrenor principal a debutat în 2003, la Al-Seeb, în Oman. A mai pregătit echipele: FCM Târgoviște, Victoria Brănești (pe care a promovat-o din Liga a III-a în Liga 1, în doar 2 ani), Steaua, Concordia Chiajna, FC Vaslui, FC Brașov, Zakho (Irak), ultima formație fiind Al Shamal (Qatar).

Iată și prima declarație oferită în calitate de antrenor al formației ASA Târgu-Mureș: „Vin la o echipă dintr-o zonă cu tradiție în fotbalul românesc. Vreau să scoatem maximum din etapele care mai sunt de disputant. Dacă vom reuși transferarea a câtorva jucători de valoare, împreună cu lotul care este aici, cred că putem să facem o figură frumoasă și, de ce nu, să fim chiar o surpriză pentru restul competitoarelor. E foarte greu, dar nu imposibil. Avem mult de muncă, chiar dacă timpul nu este de partea noastră. O pregătire bună de iarnă, dublată cu multă încredere din partea noastră și a jucătorilor ne pot duce mult mai sus."

Bun venit la ASA Târgu-Mureș, Ilie Stan!

Lasă un comentariu