Cu schiurile și bicicleta... pe tren!

Distribuie pe:

Din a treia zi de Crăciun (27 decembrie 2016), CFR Călători a pus în circulație un vagon special destinat transportului de biciclete și de schiuri. Vagonul este un prototip din cadrul unui proiect pilot și vine în sprijinul călătorilor, cu 20 de locuri pentru biciclete sau schiuri, 20 de locuri pentru pasageri și un spațiu bar-bistro.

„Vagonul va putea fi pus la dispoziția grupurilor de călători în urma unei comenzi efectuate la adresa RelPublic.Calatori@cfrcalatori.ro, cu cel puțin 5 zile înaintea plecării. Grupurile vor putea călători pe diferite rute cu trenul și, în același timp, vor putea transporta echipamentul sportiv în condiții corespunzătoare.

Pe parcursul anului 2016, CFR Călători a vândut aproximativ 16.000 de bilete pentru biciclete. Prețul fiecărui bilet este flexibil și calculat în funcție de fiecare solicitare în parte. De exemplu, un biciclist dintr-un grup de 20 de persoane va plăti, pentru un bilet dus-întors, 60 de lei pe ruta București - Brașov sau 120 de lei pe ruta București - Constanța. În prezent, parcul activ al companiei de transporturi dispune de 14 vagoane destinate transportului de biciclete, iar un vagon poate transporta între 2 și 8 biciclete", explică CFR Călători. 

Lasă un comentariu