LA LUDUȘ, ÎNTRE CRĂCIUN ȘI ANUL NOU

Distribuie pe:

• Cu o zi înainte de începutul vacanței de iarnă, în toate sălile de clasă ale Liceului Tehnologic, în sala profesorală și pe holul din fața ei s-a colindat, slăvind și binecuvântând Nașterea Domnului. Printre colindători s-a aflat, continuând o recentă tradiție, grupul de colindători ai Protopopiatului Ortodox Luduș, alcătuit din părintele protopop Lucian Voșloban, preoții Constantin Savu și Valer Moldovan, diaconul Sergiu Iacob și profesorul de religie Septimiu Pop. Au fost de față și soții Cristina și Marius Dan, foști profesori ai liceului din Luduș, stabiliți de câțiva ani în Marea Britanie. Vin în fiecare an acasă la Luduș, împreună cu cele două fiice și cu juniorul Marius, anume pentru bogăția duhovnicească și frumusețea Crăciunului românesc.

• După Sfânta Liturghie din prima zi de Crăciun, părintele protopop Lucian Voșloban și preotul Constantin Savu s-au întâlnit, în sala mare din sediul Protopopiatului Ortodox Luduș, cu membrii corului bisericesc și ai Consiliului Parohial Ortodox Luduș II. Asemenea întâlniri tradiționale au avut loc și în celelalte parohii ortodoxe din oraș.

• A devenit tradiție ca, în a treia zi de Crăciun, ludușenii să fie colindați de grupuri de studenți, membri ai Asociației Studenților Creștini Ortodoxi din România - ASCOR. Cea mai recentă întâlnire a avut loc în a treia zi de Crăciun, marți, 27 decembrie 2016, la Biserica Protopopială. Au venit să colinde studenți din București însoțiți de părintele Ilie, de la Mănăstirea din Găbud. Concertul lor a cuprins colinde de la sud de Carpați și s-a încheiat cu urarea „La Mulți Ani, ca să aveți folos de Nașterea lui Hristos!".

• În seara aceleiași zile, ludușenii de etnie maghiară au participat la tradiționala serbare „Îngerii vestiră", care a avut loc la Casa Orășenească de Cultură „Pompeiu Hărășteanu", în organizarea profesorului Toth Sandor, referent cultural, și cu participarea ansamblurilor folclorice „Pohanka", „Tatarka" și „Hajdina".

• Miercuri, 28 decembrie 2016, primarul Ioan Cristian Moldovan și executivul Primăriei Luduș s-a întâlnit, în holul Casei de Cultură „Pompeiu Hărășteanu", cu toți salariații administrației locale. Domnul primar a mulțumit salariaților pentru activitatea desfășurată, și le-a urat un an nou cu multe împliniri profesionale, în slujba comunității locale.

• Joi, 29 decembrie 2016, primarul Ioan Cristian Moldovan s-a întâlnit cu oamenii de afaceri și cu șefii instituțiilor publice din orașul Luduș, în sala mare a Hotelului „Sabis". Au fost rememorate principalele evenimente de interes comunitar din anul 2016, realizate în comun de Primărie mediul de afaceri și instituțiile publice din oraș, la loc de frunte situându-se crearea unui mare număr de locuri de muncă, finalizarea unor proiecte care au contribuit la bunăstarea ludușenilor. La finalul întâlnirii au fost adresate întregii comunități ludușene urări de sănătate, spor în toate, rodnice împliniri în anul 2017. Pentru ziarul „Cuvântul liber" au fost adresate mulțumiri pentru colaborare, iar colectivului de redacție urarea „La mulți ani!", subiecte interesante și mulți cititori!

 

Lasă un comentariu