Din Lumea... lui Stanley Kramer

Așa cum mulți dintre dumneavoastră sunteți deja familiari, aceste eseuri se doresc o expresie exterioară a unei revolte interioare la adresa acestui monstrous-grotesc și terifiant mapamond, în care caracterul, integritatea, onestitatea și alte virtuți umane au devenit o „Rara Avis", splendorile Terrei au fost copleșite de orori, valorile de non-valori, știrile au fost complet malignizate, nemaiputând a se face diferența între cele reale și cele fabricate sau rodul comenzilor unor grupuri de interese; factorii decizionali ai Universului, indiferent că vorbim de Malul Potomacului sau Malul Dâmboviței posedă o dotare cerebrală îndoielnică - asta ca să nu zic, inexistentă - iar Parlamentele și Guvernele lumii sunt ocupate de persoane al căror primitivism comportamental și infantilism cerebral ar necesita de urgent un consult medical la „Patton Military Facility", cea mai prestigioasă instituție în domeniu, care poate stabili cu exactitate maximă, atât nivelul intelectual, cât și alte... nivele. Cel puțin în USA, avem încă din 1848, „Rules of Civility - Reguli de Amabilitate - Politețe", opera primului președinte American, George Washington, netrecut ca „alții" pe la crema Universităților Americane existente și inexistente, care cuprinde 110 reguli. Pentru „liniștea dumneavoastră" vă redau doar ultima regulă, numărul 110, doar, doar va fi recepționată de cineva: „Muncește să ții vie în pieptul tău acea mică scânteie a focului Celest, numită conștiință - labor to keep alive în your brest that little spark of Celestial fire called conscience."

În această dezordine generalizată, care a atins cote de perfecțiune îngrijorătoare, rod al activității unor Laboratoare Speciale de existență de care nici cele mai perfecționate organizații de

Intelligence nu au cunoștință, am realizat că, la comanda Guvernului Invizibil, se pot confecționa președinți, senatori, parlamentari, șefi de guverne, politicieni versați sau veroși, sau orice o minte structurată la parametri normali nu poate înțelege sau admite. Ca totul să fie cât mai autentic pentru prostime, pentru masa amorfă de idioți utili, ușor de manevrat din cauza unor tare, haideți să le zic educaționale, „creațiile" sunt însoțite de certificate de naștere autentice, diplome până la cel mai înalt nivel academic, o biografie mai mult decât perfectă și un curriculum vitae începând de la... Adam și Eva. În aceste condiții, nu mai constituie un secret, omenirea își trăiește ultimele clipe, înaintea iminentului sfârșit. De fapt, Berttolt Brecht, persoană de aceeași „extracție" cu Președintele Ales al USA și cu Președintele României, poet, eseist și dramaturg german, ne spunea în „Teroarea și mizeriile celui de-al treilea Reich", ca lumea va ajunge în pragul prăbușirii, al autodesființării atunci când neinițiații, neștiutorii, oamenii mai puțin „dotați", vor da lecții celor inițiați și dotați cerebral. Eu voi spune că mapamondul se va prăbuși atunci când agramații, idioții, incompetenții, iliterații și multe alte specimene asemănătoare vor ocupa - sau mai corect, vor fi plasați - în funcții decizionale de laboratoarele a căror strictă specializare este distrugerea omenirii și reluarea existenței din comuna primitivă. De fapt, încă din 1973, filosoful Kurt Vonnegut ne-a spus: „Ființele umane vor fi mai fericite nu atunci când vor vindeca cancerul, sau vor ajunge pe Marte, sau vor elimina prejudecățile rasiale or seca Lacul Erie, ci când vor locui în Comuna Primitivă". Dragilor, la nivel comportamental, suntem sub nivelul Comunei Primitive; cu alte cuvinte, „Bine ați venit în Junglă", vestitul cântec al nu

mai puțin vestitei formații Hard Rock, Guns N' Roses, lansat în Octombrie, 1987.

Probabil unii dintre dumneavoastră sunteți familiari cu John Birch Society, o organizație care susține că cei mai influenți oamenii ai lumii - președinți, industriași, jurnaliști, oameni de geniu etc. sunt componenții unei conspirații care urmăresc aducerea omenirii sub controlul unui singur guvern totalitar. Trebuie să admit că subscriu în totalitate.

Până să vedem ce se decide în cele mai înalte sfere ale Universului, Președintele Ales a decis să nu mai primească informarea „President Brief", care era adusă zilnic Biroului Oval, la orele 7:45 AM, de Directorul Organizației de Intelligence, locata pe Dolley Ave din McLean-Lengley, statul Virginia și conținea cele mai sensibile informații din lume, rod al activității celor 17 Organizații de Intelligence!!! Ca un paradox, Președintele Ales a avut o întâlnire secretă cu Yossi Cohen, director al Mossad, considerată cea mai ultra perfecționată organizație de Intelligence din lume și cu Yaakov Nagel, șeful organizației Israel's National Security Council. După umila mea opinie, întâlnirea, deși a purtat caracterul de secret, nu a fost chiar așa de secretă, deși a fost aranjată de Benjamin Netanyahu!?! Foarte probabil, la baza deciziei Președintelui Ales, a stat postulatul lui Charles Lamb, eseist englez, care glăsuiește: „Nu câștigăm nimic fiind în compania celor ca noi; ne încurajăm unul pe celălalt în mediocritate. Întotdeauna mi-am dorit să fiu în compania oamenilor mai excelenți ca mine."

Urându-vă un AN NOU pe măsura incontestabilelor dumneavoastră merite, să ne rugăm Supremului Legislator al Universului să ne mențină sănătoși și apți să continuăm această publicație și în anul 2017.

 

Lasă un comentariu