În 4 ianuarie 2017, PRIMA ȘEDINȚĂ A NOULUI GUVERN!

Distribuie pe:

Ieri, 30 decembrie 2016, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru desemnarea lui Sorin Grindeanu pentru a forma noul Executiv.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie a.c., decretul privind desemnarea lui Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului și listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituția României, republicată", se arată într-un comunicat de presă emis de Președinție.

La câteva ore după desemnarea oficială a lui Sorin Grindeanu ca prim-ministru, Liviu Dragnea a anunțat calendarul instalării noului Guvern.

„Parlamentul lucrează pe 3 ianuarie, iar pe 4 ianuarie este prevăzut votul pentru învestitură.

Astfel, pe 3 ianuarie se vor convoca Birourile Permanente ale celor două Camere, vor avea loc plenuri ale Camerelor, ședințe ale conducerilor PSD și ALDE, în care se va valida lista Cabinetului Grindeanu și vor fi depuse la Parlament structura guvernului, programul de guvernare și lista miniștrilor.

Pe 4 ianuarie, vor avea loc, de la 8 dimineața, audierile de miniștri în comisiile de specialitate și votul de învestitură al Executivului. În aceeași zi, sub rezerva acceptării de către președintele Klaus Iohannis, ar trebui să se desfășoare și ceremonia de depunere a jurământului de către noul Executiv", a declarat Liviu Dragnea.

La rândul său, Sorin Grindeanu a anunțat că a primit vineri dimineața un mesaj pe telefon din partea președintelui Iohannis, în care era anunțat de desemnarea sa.

„Am primit de dimineață un SMS de la Iohannis, nu aveam numărul dânsului, l-am sunat pe domnul Dragnea să verific dacă acela e numărul domnului președinte. Domnul președinte mi-a urat succes, iar după ce am primit confirmarea i-am mulțumit.

De azi, de când am aflat că sunt desemnat, am avut discuții legate de calendar. Dacă acesta va fi respectat, cu acea rezervă legată de depunerea jurământului, atunci, în aceeași seară (4 ianuarie 2017), la ora 21,00, o să facem prima ședință de Guvern", a spus Grindeanu. 

Lasă un comentariu