Finanțare norvegiană pentru Adăpostul de noapte

Distribuie pe:

Centrul social - Adăpost de noapte din Târgu-Mureș (strada Rozmarinului nr. 36) oferă, în această perioadă, condiții de minim confort unui număr de 160 de oameni ai străzii. În perioada sărbătorilor de iarnă, șase persoane s-au prezentat, spontan, la acest așezământ, în schimb nu s-au înregistrat solicitări de cazare din partea SMURD, a Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș ori a Poliției Locale, ne-au precizat surse din cadrul conducerii Centrului.

Adăpostul funcționează la capacitate maximă, iar camerele de urgență sunt aglomerate, oamenii primind ceai și hrană rece. Ca și în anii anteriori, municipalitatea se străduiește să facă față situației, încât niciun om al străzii să nu rămână pe stradă, asistaților fiindu-le asigurate condiții pentru igiena corporală, haine de schimb, medicamente etc.

Centrul, care aparține Direcției Serviciul Public de Asistență Socială a Municipiului Târgu-Mureș, a fost înființat în 1998, ca azil de noapte, instituție de binefacere de interes local. În urma obținerii mai multor finanțări, azilul și-a mărit capacitatea și calitatea serviciilor oferite, transformându-se în Centru social, menit a găzdui, pe o perioadă determinată, persoane fără adăpost, cu ultimul domiciliu în Târgu-Mureș, însă, în cazuri speciale, oferă, temporar, servicii și unor persoane din alte localități.

De-a lungul timpului, grație demersurilor conducerii, situația socio-profesională a multor asistați s-a îmbunătățit sau a fost rezolvată, unii au fost plasați în muncă, alții au fost internați în centre de îngrijire și asistență sau în cămine de pensionari, li s-au întocmit acte de identitate ori au fost încadrați în grad de handicap, invaliditate, după caz.

După ce, la finele anului 2014, au fost efectuate lucrări de reparații interioare în valoare de aproape 100.000 de lei, la ora actuală se derulează procedura de achiziție pentru îmbunătățirea confortului termic, în cadrul unui proiect cu finanțare din fonduri norvegiene.

Lasă un comentariu