UTILIZAREA REŢELELOR DE SOCIALIZARE STÂRNEŞTE... INVIDIA

Distribuie pe:

Specialiştii danezi de la Universitatea din Copenhaga, citaţi de descopera.ro, susţin că utilizarea excesivă a reţelelor de socializare poate genera sentimente de invidie, în special în cazul navigării pe internet din umbră, fără conectarea cu persoane reale.

„Cercetarea noastră sociologică a fost realizată pe 1.300 de participanţi, majoritatea femei, care au afirmat că, în general, utilizarea regulată a reţelelor sociale, cum ar fi Facebook, le afectează negativ starea emoţională, bunăstarea şi satisfacţia cu privire la propria viaţă.

Îi avertizăm pe utilizatori şi în privinţa deteriorării dispoziţiei atunci când petrec prea mult timp uitându-se la poveştile şi fotografiile postate pe reţelele sociale de alţi oameni. În acest mod, îşi induc comparaţii sociale nerealiste.

În cazul în care intervine dependenţa (un om care petrece ore îndelungi în faţa unui ecran, întristat de postările altora), recomandăm o comunicare reală, o implicare activă în conversaţie.

Este mult mai sumbră situaţia utilizatorului pasiv, care petrece prea mult timp la pândă pe reţelele sociale fără a se implica. Sfatul nostru pentru utilizatorii pasivi este pauza de o săptămână, în care să nu utilizeze reţelele de socializare", explică specialiştii danezi. 

Lasă un comentariu