Guvernul Grindeanu a fost învestit de Parlament

Distribuie pe:

Conform calendarului de învestire a noului Guvern, ieri, în prima parte a zilei, toți cei 26 de miniștri propuși de coaliția PSD - ALDE să formeze noul Cabinet condus de Sorin Grindeanu au primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din Parlament.

La ora 15, în prezența a 327 de parlamentari din totalul de 463, a început ședința comună a Senatului și Camerei Deputaților de acordare a votului de încredere pentru învestirea noului Executiv, ocazie cu care primul ministru desemnat, Sorin Grindeanu, a prezentat lista miniștrilor și programul de guvernare.

Pentru a fi învestit de Parlament, noul Cabinet trebuia să întrunească voturile majorității deputaților și senatorilor, adică minimum 232 de voturi pentru.

După încheierea votului și a numărătorii, a rezultat că Guvernul Grindeanu a fost învestit cu 295 voturi pentru și 133 voturi împotrivă.

Potrivit prevederilor constituționale, după obținerea votului de încredere al parlamentarilor, mandatele Guvernului și ale miniștrilor încep odată cu depunerea jurământului în fața președintelui țării, care urma să aibă loc ieri seară, după închiderea ediției.

Lasă un comentariu