Scutirea pensionarilor de la plata CASS și neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei - aprobate în Comisia de buget

Distribuie pe:

Comisia de buget - finanțe a Camerei Deputaților a decis, ieri, modificarea Codului fiscal pentru scutirea pensionarilor de la plata contribuției asigurărilor sociale de sănătate și neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei.

Membrii comisiei au aprobat, cu 17 voturi „pentru" și șapte împotrivă, raportul cu amendamente în acest sens la proiectul de lege de modificare a Codului fiscal inițiat de fostul senator Cristiana Anghel, împreună cu mai mulți parlamentari. Acest proiect, adoptat în legislatura trecută de Senat, prevedea neimpozitarea tuturor pensiilor și scutirea pensionarilor de la plata contribuției asigurărilor sociale de sănătate.

Președintele comisiei, Viorel Ștefan, a propus amendarea proiectului în sensul ca doar pensiile sub 2.000 de lei să fie neimpozitate, amendament adoptat cu 14 voturi „pentru", cele ale PSD, și opt împotrivă, ale Opoziției.

El a adăugat că angajamentul a fost ca aceste măsuri să intre în vigoare de la 1 ianuarie, dar, din cauza întârzierii procedurilor de învestire a Guvernului, tot calendarul a fost împins în ianuarie. „În funcție de parcursul legii până la Monitorul Oficial s-ar putea ca legea să fie publicată la sfârșitul lunii ianuarie, de aceea singura soluție legislativă este ca legea de intre în vigoare în luna următoare a lunii în care se publică", a explicat Ștefan.

Raportul comisiei la proiectul de modificare a Codului fiscal urmează să intre joi în dezbaterea plenului Camerei Deputaților, când a fost convocată o sesiune extraordinară.

Lasă un comentariu