Românii sunt așteptați la cules de zmeură în Portugalia!

Distribuie pe:

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) anunță, printr-un comunicat de presă, că angajatorii agricoli din Portugalia pun la dispoziția lucrătorilor români 300 de locuri de muncă pentru culegători de zmeură și șefi de echipă.

Selecția celor interesați va avea loc în perioada 25 - 26 ianuarie 2017, în municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița, iar durata contractelor este de aproximativ trei luni (pentru culegătorii de zmeură) și între 3 și 6 luni (pentru șefii de echipă), cu posibilitate de angajare permanentă în cadrul companiei.

Timpul de lucru este de 40 de ore pe săptămână, dar, în timpul campaniei de recoltare, în funcție de producție, se pot efectua și ore suplimentare. Data estimată de angajare este sfârșitul lunii februarie, cel târziu începutul lunii martie 2017.

Potrivit ANOFM, condițiile pe care trebuie să le întrunească candidații sunt lipsa cazierului și aptitudinile pentru munca la câmp, avantaj având persoanele cu experiență în agricultură.

Angajatorul asigură cazare contra cost (un euro pe zi), oferă plata în avans a drumului până în Portugalia, această cheltuială fiind dedusă din primele salarii, și asigură călătoria înapoi spre casă, în cazul în care angajatul rămâne până la sfârșitul campaniei.

Salariul de bază pentru culegătorii de zmeură (săptămâna de lucru 40 ore, 5 zile lucrătoare) va fi de 618,33 euro brut pe lună, salariul pentru culegătorii de zmeură cu ore suplimentare (48 de ore săptămână de lucru, 6 zile lucrătoare), de 718,33 euro brut pe lună, iar salariul pentru șefii de echipă - între 691,71 și 1.227 euro brut pe lună.

Termenul-limită pentru depunerea dosarelor este 20 ianuarie 2017. 

Lasă un comentariu