Efectele miraculoase ale consumului de varză

Distribuie pe:

Nelipsită de pe masa românilor, mai ales în varianta murată, varza este un medicament pentru numeroase afecţiuni. Specialiştii spun că reprezintă remediul excelent împotriva constipaţiei, iar mesele cu mâncăruri grele necesită şi prezenţa acesteia.

Varza murată conţine mai multă vitamina C decât varza în stare crudă, ajutând la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, în varza murată se găseşte vitamina B12, fiind singurul aliment vegetal care o conţine, care încetineşte îmbătrânirea şi protejează sistemul nervos, prevenind pierderile de memorie. Mai mult decât atât, varza murată este excelentă în tratarea ulcerului, deoarece aceasta conţine vitamina U, vitamină antiulceroasă. Atât varza murată, cât şi cea crudă sunt recomandate în diete şi cure de slăbire datorită aportului caloric foarte redus.

Persoanelor hipotensive li se recomană consumarea zilnică a câte un pahar de zeamă de varză murată, de asemenea şi persoanelor care suferă de constipaţie.

Zeama de varză murată ajută la detoxifierea organismului şi la prevenirea infecţiilor respiratorii pe timp de iarnă, contribuind la vitaminizarea şi mineralizarea organismului.

Crudă, sub formă de salată sau suc, fiartă în abur, murată, călită, varza este considerată încă din Roma antică un remediu universal. Veritabil vraci al naturii, varza conţine substanţe cu proprietăţi antitumorale, antioxidante şi antiinflamatoare excepţionale.

Varza este bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), precum şi antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului, dar au un efect benefic şi asupra frumuseţii. Cancerul este una dintre bolile în care consumul de varză are rezultate spectaculoase. Studiile efectuate au arătat că varza consumată în stare crudă, gătită rapid sau murată are efecte anticancerigene şi antitumorale. Dacă 3-5 zile pe săptămână consumăm 200 grame de salată de varză ne punem la adăpost de o multitudine de forme de cancer, explică specialiştii.

Lasă un comentariu