Stresul oxidativ, un duşman de temut

Distribuie pe:

Varza, broccoli şi spanacul furnizează luteina, care protejează ochii împotriva deteriorării din cauza stresului oxidativ şi contribuie la îmbunătăţirea acuităţii vizuale. Betacarotenul din morcovi, spanac sau pătrunjel luptă împotriva sindromului de ochi uscat, susţine fluxul de sânge la nivel ocular şi îmbunătăţeşte vederea în întuneric. Varza este miraculoasă în numeroase afecţiuni. Sulforafanul, o substanţă conţinută de către varză stimulează puternic producerea unor enzime în organism, enzime care au un rol detoxifiant la nivelul ficatului. Cataracta este o altă afecţiune la care varza are un cuvânt de spus.

Salata cu ulei de măsline este o sursă de vitamina C şi de vitamina A. Aceste vitamine stopează procesul de producere a cataractei, având un efect antioxidant.

Cura de suc proaspăt de varză, care se poate bea câte 1 litru, pe zi, timp de două săptămâni, are efecte spectaculoase asupra acestei afecţiuni. Varza este bogată în fibre alimentare, are puţine calorii, multe minerale şi vitamine şi ajută să slăbim natural.

Pigmentul miraculos din cireşe, afine, coacăze şi struguri. Aceste fructe conţin un pigment numit antociani, cu proprietăţi antioxidante puternice şi cu efecte benefice asupra circulaţiei sangvine oculare. Afinele au cea mai mare capacitate antioxidantă dintre toate fructele, substanţele pe care le conţin neutralizează radicalii liberi care pot promova boala şi îmbătrânirea în organism. Una dintre calităţile extraordinare ale afinelor este că menţin sănătatea creierului. Aceste fructe mici conţin antociani, vitaminele A, complexul-B, C şi E, zinc, sodiu, potasiu, cupru, magneziu, fosfor, mangan şi pot preîntâmpina sau vindeca, printre altele, apariţia tulburărilor nevrotice, prin prevenirea degenerării sau distrugerii neuronilor, a celulelor creierului, ajutând la menţinerea sănătăţii sistemului nervos central, explică specialiştii în apifitoterapie. Conţinutul ridicat de fibre, antioxidanţi puternici şi abilitatea afinelor de a dizolva colesterolul rău, fac din aceste fructe un supliment alimentar ideal pentru vindecarea bolilor de inimă.

Lasă un comentariu