Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care elimină 102 taxe şi tarife

Distribuie pe:

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 6 ianuarie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Taxa radio-tv, timbrul de mediu pentru autovehicule, taxa de înregistrare în registrul comerţului, taxa pentru acordarea cetăţeniei române şi taxa pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar, taxe consulare şi de cetăţenie, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, tarifele percepute de Casa Naţională de Pensii sunt doar câteva dintre cele 102 taxe şi tarife care vor fi eliminate ca urmare a aplicării proiectului de lege depus de PSD şi votat în Parlament.

Reamintim că, în urma sesizării de neconstituţionalitate formulate de preşedintele Iohannis, CCR a decis că legea este constituţională şi a respins sesizarea preşedintelui.

Potrivit unui amendament adoptat în Comisia de buget a Camerei Deputaţilor, legea va intra în vigoare la data de 1 a lunii imediat următoare publicării în Monitorul Oficial. 

Lasă un comentariu