DOAR 8% DIN ȚELURILE PROPUSE PENTRU NOUL AN SUNT ATINSE

Distribuie pe:

Psihologii americani de la Universitatea Scranton, citați de descopera.ro, au stabilit că doar 8% dintre persoanele care își stabilesc țeluri mărețe pentru noul an reușesc să și le atingă.

„În general, oamenii profită de Revelion pentru a-și stabili obiective de atins în noul an, pe care le împărtășesc și celor apropiați, astfel încât să se simtă și mai motivați să le respecte.

Cu toate acestea, încă din start astfel de țeluri sunt destinate eșecului, unul dintre motive fiind că acestea sunt, de multe ori, nerealiste, sub falsa presupune-re că în noul an putem fi alte persoane. Problema este exacerbată de spiritul de competiție, pe când, în realitate, schimbările se petrec în pași mici și în timp mai îndelungat.

După câteva încercări nereușite de a-și respecta țelurile, mulți oameni rămân cu un sentiment de eșec și de vină, care le îngreunează și mai mult procesul de schimbare. Intențiile de sărbători sunt superficiale, trecem

de la o atitudine heirupistă la descurajare.

Este bine ca persoanele care se simt hotărâte cu privire la anumite țeluri pe care doresc să le atingă în noul an să înceapă cât mai repede posibil. Deși ne face plăcere să împărtășim altora țelurile noastre, în realitate le găsim prea greu de atins.

Una dintre metodele prin care se poate asigura succesul este ca țelurile să fie realizabile în pași mărunți, fiind ușor de abordat încă din prima zi a anului, spre exemplu, un abonament la o sală de fitness. Apoi, este bine să se ia o hotărâre ce poate conduce către un țel mai dificil, prin adăugarea unei anexe pe parcursul anului (spre exemplu, încă o zi de antrenament pe săptămână la sala de fitness), pentru a atinge un țel măreț, cum ar fi silueta mult visată. Abordarea pașilor mărunți este utilă în special celor care au suferit eșecuri în anii precedenți.

Pe primele trei poziții într-un top al celor mai des formulate țeluri pentru noul an, se află pierderea kilogramelor în plus, o organizare mai eficientă a timpului și economisirea banilor. Urmează bucuria de a trăi, o formă fizică mai bună, învățarea unui lucru interesant, renunțarea la fumat, ajutarea altora pentru a-și duce la îndeplinire visele, găsirea unui partener de viață și mai mult timp petrecut cu familia", explică specialiștii americani. 

Lasă un comentariu