31 ianuarie, Termen limită pentru fermierii care au cerut sprijin cuplat pentru sfecla de zahăr

Distribuie pe:

Sprijinul cuplat pentru cultura de sfeclă de zahăr se acordă fermierilor activi care dețin contract de producere a sfeclei de zahăr cu o fabrică de zahăr. Fermierii trebuie să facă dovada comercializării unei producții minime de 26.400 kg/ha, pe bază de factură fiscală (pentru persoanele juridice) sau pe bază de adeverință eliberată de fabrica de zahăr (pentru persoanele fizice), care se prezintă la APIA pânăîn 31 ianuarie.

Pentru cultura înființată începând cu anul de cerere 2016, se utilizează doar sămânță certificată, în conformitate cu Legea nr. 266/2002. Documentul oficial de certificare a lotului de sămânță sau Buletinul de analiză oficială, cu mențiunea „sămânță admisăpentru însămânțare", sau Buletinul de analiză oficială cu mențiunea „Necesar propriu" și „Interzisă comercializarea" sau documentul de calitate și conformitate al furnizorului sau orice alt documentechivalent documentelor menționate emis într-un stat membru al Uniunii Europene sau într-o țară terță care are echivalență conform Deciziei Consiliului 2003/17/CE sau eticheta oficială, care poate ține loc de document de calitate și conformitate sau adeverința eliberată de fabrica de zahăr cu care fermierul a încheiat contractul de producere a sfeclei de zahăr se prezintă la APIA până în 31 ianuarie, se prevede în art. 50 din Ordinul 619/2015.

În campania 2016, sprijinul cuplat pentru sfecla de zahăr a fost de 786,3 euro pe hectar, aflăm de la prof. dr. ing. Ioan GHERMAN, președintele Federației Cultivatorilor de Sfeclă

de Zahăr din România.

Lasă un comentariu