S-A DESCOPERIT ELIXIRUL TINEREȚII

Distribuie pe:

Oamenii de știință americani de la Institutul Salk din La Jolla, California, citați de descopera.ro, susțin că îmbătrânirea nu este nicidecum un proces ireversibil și că noi terapii genetice duc la descoperirea elixirului tinereții.

„Ridurile, încărunțirea părului și durerile articulare sunt probleme inevitabile pe măsurăce îmbătrânim, însă în urma studiului nostru, realizat pe șoareci de laborator, am constatat că procesul de îmbătrânire nu este ireversibil. Dimpotrivă, prin intermediul reprogramării genetice, procesul de îmbătrânire poate fi inversat!

Desigur, având în vedere că studiul a fost realizat pe șoareci, nu putem fi siguri dacă efectele de reîntinerire vor fi valabile în cazul oamenilor, însă noi suntem optimiști în această privință.

Îmbătrânirea nu și-a găsit pe deplin leacul, însă poate fi încetinită cu ajutorul unor noi terapii care să modifice ceasul biologic al fiecărui individ, prelungind speranța de viață, precum și calitatea acesteia.

În cadrul experimentelor noastre, care au durat șase săptămâni, am reprogramat celulele pielii unor cobai care sufereau de Progeria (boală geneticăce se manifestă prin îmbătrânie prematură) să se comporte ca și cum ar fi celule stem embrionare. Lafinalul studiului, cobaii care au fost supuși acestor proceduri arătau mai tineri, inima lor funcționa mai bine și au trăit cu 30% mai mult decât cei care nu au primit tratamentul.

Tehnica presupune stimularea intermitentă a patru gene, deosebit de active în perioada dezvoltării intrauterine.

Totodată, am constatat că tehnica nu provoacă efecte secundare periculoase, iar dacă ar funcționa similar în cazul oamenilor, speranța de viață ar putea depăși 100 de ani, față de 80 de ani, cât este în prezent.

Scopul acestui experiment constă în crearea unor terapii țintite pentru oameni, care să imite efectul benefic al reprogramării genetice, restabilind elasticitatea pielii și sănătatea sistemului muscular și osos", promit cercetătorii americani.

Lasă un comentariu