Festivalul muzicii de divertisment

Distribuie pe:

Este lucru bine știut că Filarmonica de Stat Târgu-Mureș a devenit instituția fanion a artei și culturii mureșene. De câțiva ani încoace, spre Sala de concerte a Palatului Culturii își îndreaptă pașii tot mai mulți târgumureșeni și mureșeni care caută relaxarea prin muzica de calitate. Este meritul incontestabil al directorului, dirijorul Vasile Cazan, și al echipei sale care au reușit să conducă spre înalta performanță toate compartimentele acestei  complicate și sensibile instituții. Aceasta înseamnă, pe lângă închegarea unei orchestre de top, aducerea la pupitrul dirijoral al acesteia a unora din cei mai performanți dirijori din țară și din străinătate, dar și crearea unei ambianțe adecvate, de sărbătoare cu prilejul fiecărui concert. Credem că un pas important în atragerea publicului spre sala de concerte și un răspuns vizibil acestei creșteri l-a avut și dialogul permanent pe care directorul acestei instituții l-a inițiat cu iubitorii de muzică clasică prin intermediul ziarului, proiect care, sperăm, îl va continua.

Cu toate că, la Târgu-Mureș, concertele de înaltăținută interpretativă abundă pe întreaga durata a stagiunii, răsfățul melomanilor are loc, de fiecare dată, la început de ianuarie, cu prilejul organizării concertelor extraordinare de Anul Nou, care au devenit, prin tradiție, un festival al muzicii Strauss, dar nu numai, momente în care organizatorii se străduiesc să familiarizeze melomanii cu întreaga operă a celebrilor compozitori. Așa de pildă, la concertele din 5 și 6 ianuarie iubitorilor de muzică le-a fost prezentat un program exclusiv Strauss cu valsuri și polci, într-o interpretare orchestralăși dirijorală de excepție. Atât orchestra cât și dirijorul argentinian, Pablo Boggacio, au excelat în arta lor, spre marea satisfacție a publicului care i-a răsplătit cu îndelungi aplauze.

Așteptăm, așadar, cu interes și cel de al doilea concert din seria re-revelionului, cu o cu totul altă tematică, care va avea loc în zilele de 12 și 13 ianuarie. De asta dată sub bagheta îndrăgitului dirijor al orchestrei târgumureșene Shinya Ozaki.

Lasă un comentariu