Alegeri parlamentare:UN ELECTORAT ÎNTRE RESEMNARE ȘI SUPRAVIEȚUIRE

Distribuie pe:

Când câțiva amici mi-au propus să candidez pentru Parlament, chiar dacă la un moment dat nutream în mine o satisfacție reținută văzând cum „ochii" englezilor și ai americanilor se „deschiseseră" din agonia în care îi adânciseră cei care conduc lumea din umbră, nu m-am îndoit nici un moment că în România, țară luată cu japca de conclavul serviciilor secrete externe și transformată cât ai clipi într-o neocolonie unde românii (câți or mai fi pe-aici) vor ajunge să fie tratați medieval ca populație inferioară, „caracatița" mafiotă a stăpânilor noștri „superiori" (atenție la declarațiile înalților demnitari israelieni Peres și Netanyahu) va uza mediatic de toate lichelele plasate unde trebuie ca nu cumva poporul român să înțeleagă ceva din „cutremurul" ascensiunii lui Trump în S.U.A. și, „dezmeticindu-se" după lunga noapte a îndobitocirii colective întreținută de Securitate, să-și ia „soarta" în mâini și să „dea de pământ" cu partidele ai căror lideri ne-au adus în situația (prin transformarea politicii într-o afacere) de a fi aproape cei mai săraci locuitori ai Europei! Știam așadar cât de greu îmi va fi să „trezesc" un electorat pe bună dreptate dezgustat, mai ales că mi-am asumat să fiu independent, dar m-am aruncat în luptă cu „lupii" sistemului ticăloșit neavând nicidecum conștiința că particip neapărat la o competiție electorală, așa cum le-am și spus de altfel celor mai apropiați oameni „ai mei", ci am vrut ca, depunând la nivel județean mărturia mea de credință, să le ofer mureșenilor o alternativă sinceră, altruistă, care „strigă" semnificația convingerii mele că niciodată, cât or fi ei regii de regi și împărații de împărați, nimic nu se va putea face atâta vreme cât ne-am întors fața de la Dumnezeu, de la al Cărui ajutor ne-am făcut nevrednici, ajungând să supraviețuim din „firimiturile" aruncate de niște profitori, ai Statului, cărora puțin le pasă că, prin acțiunile lor iresponsabile, ne-au scos la mezat Țara, pământul și demnitatea națională!

De aceea, străbătând cu sârg drumurile județului, de la un capăt la altul, nu a mai contat pentru mine nici că este zi sau noapte, nici că am mâncat sau nu, nici frigul aspru al dimineților tomnatice, nici organizarea alegerilor deseori lamentabilă (în prima parte a campaniei în unele locuri nu erau panouri de afișaj, iar în orașele Iernut și Târnăveni era câte un panou parcă plasat dinadins ca nu cumva să se afle în centrul atenției trecătorilor!), nici indolența unor funcționari târgumureșeni „surzi" la neregulile sesizate de mine, nici faptul că o parte din Presă m-a ignorat „deontologic", nici aspectul dureros de a-mi da seama că unii din oamenii mei „de încredere"... m-au trădat sub diferite forme! Ceea ce conta într-adevăr era că am făcut tot ce a fost posibil omenește ca zeci de mii de mureșeni să primească atât „fluturași", precum și spoturi publicitare în ziarul „Cuvântul liber", în care, prezentându-mă, i-am chemat în numele valorilor național-creștine să vină la urne și să nu mai dea crezare minciunilor unor politruci și neosecuriști care ne-au condus de decenii la dezastrul de astăzi! Din nefericire însă, chiar când în noaptea de 11 decembrie am văzut că majoritatea poporului nu a ieșit la vot și cu cei 44 de independenți din țară auvotat doar 2,20% dintre români, mi-am dat seama că, deși toată lumea știe că problemele Țării nu se pot rezolva cu o clasă politică compromisă de nepotism, neprofesionalism, amantlâcuri și finanțatori dubioși, 1/3 dintre români a votat „cu stomacul" înghițând balivernele „eterne" ale acelorași partide care ne-au condus „magistral" la anarhie (a excelat P.S.D., care a promis 850.000 locuri de muncă, creșterea salariilor medii și minime cu 40%, creșterea salariilor bugetarilor cu 56% și cu 60% punctul de pensie)!

Da, stimați cititori, situația aceasta națională s-a reflectat și la noi, în Mureș, cu precizarea că aici electoratul a avut de ales între banii promiși de partide și valorile spirituale (promovate de profesioniști, necontrolați, care înțeleg că fără ajutorul lui Dumnezeu totul este zadarnic) propuse de mine! Și aceștia au ales, pe lângă niște partide manevrate din spate de către cei care știu cu ce se „mănâncă" arta manipulării într-o guvernare anume (P.S.D., P.N.L., U.S.R., P.M.P., P.R.U.), crezând că un infractor arhi-consiliat de evrei, Dragnea, le va potoli setea și foamea anulând legi potrivnice și ținând morțiș să ne bage în cap că scopul vieții lui este să ajungă cât mai repede prim-ministru, deocamdată fiind cu toții nevoiți să acceptăm „salvarea" prin nominalizarea unor prim-miniștri prezentați ca profesioniști și independenți de „sistem" (adică de serviciile secrete): musulmanca Sevil Shhaideh (o „competentă" care, pe când lucra la C.J. Constanța sub „bagheta" infractorilor Constantinescu și Mazăre, a cadorisit Tel Drum - firma lui Dragnea - cu un contract de asfaltare de milioane de euro) și, încă puțină atenție, cu Sorin Grindeanu (considerat în medii bine informate ca „om al Serviciilor")! Sigur, pentru electoratul care nu a înțeles ce forță teribilă ar fi reprezentat în Parlament un grup al independenților, nu mai contează deloc de la cine și cum anume i se vor arunca firimiturile! Numai să fie date o dată!

Vă mărturisesc însă, dragi cititori, că impactul emoțional al rezultatului alegerilor parlamentare a fost atât de puternic asupra mea încât, aproape extenuat, mi-au trebuit aproape trei săptămâni ca să îndrăznesc, cu emoții ca niciodată, să scriu aceste rânduri prin care să le mulțumesc celor aproape 1.000 de oameni care m-au votat și celor care au avut intenția să o facă! Dumnezeu să îi aibă în paza Sa veșnică! Vreau săștiți că ceea ce am făcut, am făcut cu o pasiune care, astăzi, aproape mă sperie! Mă sperie prin bucuria de a înțelege că, pentru Țara ta, forțarea limitelor umane nu este cum s-ar zice în popor ceva neobișnuit, ci este în primul rând o datorie. Iar datoria aceasta, sfântă, se cuvine să o avem până la mutarea în lumea atât de dorită de dincolo!

Pentru mine, ca profesor și ziarist-scriitor, „rănile" acestei bătălii electorale pierdute s-au măsurat, fără să uit bineînțeles de îndemnul sfânt de a mă bucura de-a pururi, la niște dimensiuni de o intensitate greu de înțeles pentru cei care privesc astfel de lupte din tribune! Ca Teolog însă, am satisfacția deplină că L-am mărturisit pe Dumnezeu într-o arenă în care cel îngenuncheat este mai mare decât cel care stă în picioare! DUMNEZEU SĂ BINECUVÂNTEZE NEAMUL ROMÂNESC!

 

Lasă un comentariu