Evenimente sportive importante în anul 2017

Distribuie pe:

Pe parcursul anului 2017 se vor desfășura numeroase Campionate Mondiale și Europene la care vor participa și sportivii români. Am selectat o bună parte dintre ele, dar și altele, unde nu vor fi implicați reprezentanții țării noastre.

Ianuarie

Luna ianuarie a debutat cu Raliul Dakar, la care evoluează motocicliștii Many Gyenes și Marcel Butuza. Urmează Europenele de bob, skeleton, în Germania, la Winterberg, Australian Open, în perioada 16 ianuarie - 5 februarie, la Melbourne, Mondialele de sanie, la Innsbruck - Austria și etapa de Cupă Mondială feminină la sărituri cu schiurile, ce va fi găzduită din nou de localitatea Râșnov. În Franța se vor desfășura, în perioada 11-24 ianuarie, Mondialele de handbal masculin, unde naționala României nu s-a calificat, iar în Cehia, la Ostrava, Europenele de patinaj artistic, în penultima săptămână.

Februarie

Între 2 și 5 februarie vor avea loc la Vatra Dornei campionatele lumii de sanie pe piste naturale, pentru ca în perioada 6 -19 să fim conectați la Mondialele de schi alpin, de la St. Moritz - Elveția. Al doilea weekend al lui Făurar va oferi iubitorilor tenisului feminin meciurile din primul tur al FED Cup, în care echipa României va întâlni Belgia, pe teren propriu. Cei ce îndrăgesc sporturile de iarnă vor urmări Mondialele de schi fond din localitatea finlandeză Lahti, perioada 22 februarie - 5 martie. Va mai fi Turneul celor 6 națiuni la rugby, care va continua și în martie.

Martie

În primul weekend al lunii lui Mărțisor se vor desfășura Europenele de atletism indoor, la Belgrad. O competiție importantă încredințatățării noastre va avea loc la Brăila, între 13 și 22 martie. Este vorba de Campionatele Europene de box rezervate categoriei de vârstă under 23. Pe 26 vor debuta Marele Premiu de Formula 1, la Melbourne și Mondialele de motociclism viteză, la Doha, pentru ca în perioada 29 martie - 2 aprilie să urmărim pe Eurosport întrecerile campionatelor lumii de patinaj viteză de la Helsinki.

Aprilie

În prima săptămână din aprilie vor avea loc Campionatele Europene de haltere, la Split, în Croația. Turul al doilea al Cupei Davis e programat între 7 și 9 aprilie. Evenimentul lunii va fi găzduit de noua sală polivalentă din Cluj-Napoca, Campionatele Europene de gimnastică artistică, de la 19 la 23. Întrecerea celor mai buni judoka de pe continentul nostru se va desfășura în capitala Poloniei, Varșovia, în perioada 20-23 aprilie.

Mai

Turul ciclist al Italiei a ajuns la ediția centenară, programată de la 5 la 28 mai. În a doua jumătate a lunii, perioada 16-21, se vor desfășura Campionatele Europene de lupte la Belgrad, perioadă în care va fi și Congresul de alegeri al Uniunii continentale, UWW. Competiția similară de canotaj, de la Racice - Cehia, perioada 26-28, Mondialele individuale de tenis de masă, de la Düsseldorf, 29 mai - 5 iunie, și turneul de tenis de la Roland Garros, 29 mai -11 iunie, completează programul, la care se adaugă finala Europa League, la Stockholm, pe 24 mai.

Iunie

La Europenele de scrimă de la Tbilisi și cele de sărituri în apă, din capitala Ucrainei, Kiev, programate în perioada 12-17 iunie, vor concura și sportivi români. În aceeași lună vor mai avea loc finala Champions League, pe 3, la Cardiff, întrecerile continentale de baschet feminin, în Cehia, perioada 16-25, finalele NBA și Stanley Cup.

Iulie

Turul ciclist al Franței se va desfășura în perioada 1-23 iulie. Pe parcursul lunii lui Cuptor vor mai avea loc turneul de tenis de la Wimbledon, perioada 3-16, cel feminin, Bucharest Open, perioada 17-23, Mondialele de natație și polo, de la Budapesta, perioada 15-30, scrimă, la Leipzig, perioada 19-26, de kaiac-canoe, juniori și under 23, de la Bascov - Budeasa.

August

Mondialele de atletism de la Londra vor avea loc între 4 și 13 august. Turul ciclist al Spaniei, 19 august - 10 septembrie, Mondialele de lupte, de la Paris, perioada 21-26, cele de box amator, 25 august - 3 decembrie, și de judo, 28 august - 3 septembrie, turneul de tenis US Open, de la New York, 28 august - 7 septembrie, toate acestea urmând a fi urmărite de cei interesați. În ultima zi a lunii debutează ediția cu numărul 40 a EURO baschet masculin, ale cărei meciuri din faza grupelor se vor desfășura până la 17 septembrie, în patru țări, respectiv România (Cluj-Napoca), Finlanda, Israel și Turcia.

Septembrie

Mondialele de canotaj de la Sarasota - SUA, perioada 24 septembrie - 1 octombrie, și de gimnastică artistică de la Montreal sunt evenimentele începutului de toamnă.

Octombrie

În luna octombrie, perioada 22-29, se va desfășura Tuneul Campioanelor, la Singapore, lună în care vor mai fi turnee importante de tenis din circuitele ATP și WTA, precum și tradiționalul maraton de la Chicago.

Noiembrie

Până la Mondialele de haltere de la Anaheim - SUA, programate în perioada 28 noiembrie - 5 decembrie, vor mai avea loc finalele FED Cup, perioada 6-12 noiembrie, finalele Turneului Campionilor la Londra, perioada 13-19, și a Cupei Davis, perioada 24-26.

Decembrie

Ultima lună a anului va avea trei evenimente de top: Mondialele de handbal feminin din Germania, perioada 1-17 decembrie, Cupa Mondială a cluburilor la fotbal, perioada 6-17, și Campionatele Europene de natație în bazin scurt, la Copenhaga, perioada 13-17.

Lasă un comentariu