SĂRBĂTORIREA ZILEI CULTURII NAȚIONALE, LA LUDUȘ

Distribuie pe:

Primăria orașului Ludușși Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu" îi invită pe ludușeni să participe sâmbătă, 14 ianuarie 2017, începând cu ora șaptesprezece, la spectacolul de teatru „GOANA DUPĂ FLUTURI", a dramaturgului Bogdan Amaru, în regia lui Emanuel Patran, de la Teatrul Național Cluj-Napoca, avându-i în distribuție pe tinerii din Grupul de inițiativă al Protopopiatului Ortodox Luduș.

Duminică, 15 ianuarie 2017, la ora 15,45- depunere de flori la bustul Poetului Național Mihai Eminescu. La ora 16,00, în sala mare a Casei de Cultură „Pompeiu Hărășteanu", va fi susținută prelegerea „Însemnătatea Zilei Culturii Naționale", a doamnei prof. Adela Hagău, de la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu". Expunerea va fi urmată de două lansări de carte: „Unirea de la 1918 reflectată în paginile ziarului «Unirea», de la Blaj", autor preot doctor Sorin Valer Russu, prezentată de prof. univ. dr. Cornel Sigmirean, de la Universitatea „Petru Maior", din Târgu-Mureș; „Un țipăt de păun", autor actorul, regizorul de teatru și televiziune Eugen Todoran, din București, fiu al orașului Luduș, prezentată de prof. Mircea Gheborean.

Momentul artistic al zilei va fi susținut de elevi ai Liceului Tehnologic Nr. 1 Luduș, de artiștii Nicușor Silaghi, la vioară, Teodor Molnar, contrabas, Dănuț Zăhan, acordeon, și Adrian Sărmășan, cantautor, din Cluj-Napoca.

Întregul program îl va avea ca moderator pe domnul Mihai Nașca și va fi înregistrat de Televiziunea Târgu-Mureș - TTM.

Lasă un comentariu