COPIII POT FI OBIȘNUIȚI CU ALUNELE ȘI NUCILE DE LA 4 LUNI

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase, citați de descopera.ro, le recomandă părinților să introducă în alimentația copiilor unt de arahide sau alimente sub formă de piure care conțin praf de nucă ori alune începând de la vârsta de 4 - 6 luni pentru a preveni riscul de a dezvolta alergii la aceste alimente.

„Pentru majoritatea copiilor care nu suferă de eczeme sau alergii la ouă (care cresc posibilitatea dezvoltării de alergii la nuci și alune), recomandăm alimentele care conțin alune imediat ce aceștia încep să consume hrană solidă. Introducerea acestor alimente poate fi făcută acasă.

Însă, copiii care suferă de eczeme sau alergii la ouă trebuie să fie consultați mai întâi de un medic alergolog care va efectua teste specifice pentru identificarea unei posibile alergii la alune și vor primi astfel de alimente numai sub supraveghere medicală.

Nu ar trebui date niciodată alune întregi niciunui copil cu vârsta sub 4 ani, dar aceasta din cauza pericolului de înec, nu al alergiilor!

Precizăm că reacțiile adverse la nuci și alune reprezintă cauza principală de deces din cauza alergiilor în Statele Unite, iar prin noile recomandări se încearcă îmbunătățirea acestei statistici, ținând cont de faptul că medicii susțin că expunerea copiilor de timpuriu la aceste alimente reduce posibilitatea de dezvoltare a unor reacții adverse.

Unele dintre reacțiile alergice pot include simptome negative ușoare, precum urticarie sau greață, însă pot surveni și urmări serioase precum șocul anafilactic, ce se manifestă prin îngustarea căilor respiratorii, ajungându-se la imposibilitatea de a respira. În cazul persoanelor care se confruntă cu anafilaxie poate interveni decesul în lipsa unui ajutor medical de urgență", atrag atenția cercetătorii americani.

Lasă un comentariu