Prima întâlnire de lucru dintre președintele Klaus Iohannis și premierul Sorin Grindeanu

Distribuie pe:

La solicitarea președintelui, ieri, la Palatul Cotroceni, a avut loc prima întâlnire de lucru dintre Klaus Iohannis și Sorin Grindeanu, în calitatea sa de prim-ministru, tema discuțiilor fiind elaborarea bugetului de stat pe acest an.

„A fost o discuție aplicată, în care am analizat efectul primelor măsuri luate de Guvern. Am solicitat și am primit informații despre cum se vede la nivel de Guvern construcția bugetului pentru 2017. După părerea mea, și asta am subliniat în cursul întâlnirii, e foarte important să avem pentru 2017 un buget sustenabil, solid, care ține cont de câteva date foarte importante, cum ar fi, de exemplu, să ne încadrăm într-un deficit de sub 3% și să avem o alocare de 2% pentru armată. Avem promisiuni că aceste lucruri vor fi realizate.

Se lucrează pe buget și vom vedea cum s-a lucrat, însă datele cu care au venit premierul și ministerul Finanțelor sunt date pe care le-am avut și noi. Am confruntat datele dintr-o parte și din cealaltă parte. Important e să avem un buget care ține cont de toate aceste condiționalizări", a declarat președintele Klaus Iohannis la finalizarea discuțiilor.

Pe lângă ministrul Finațelor, Viorel Ștefan, la întâlnire a participat și Cosmin Marinescu, consilierul prezidențial pe probleme economice. 

Lasă un comentariu