Festivalul-Concurs „Ocrotiți de Eminescu"

Distribuie pe:

ASTRA, Despărțământul ,,Timotei Cipariu" Blaj, președinte prof. Silvia Pop, organizează în parteneriat cu alte instituții, la Centrul de Cultură „Iacob Mureșianu" Blaj, Festivalul-Concurs „Ocrotiți de Eminescu", ediția a XVII-a, faza națională, 28 ianuarie 2017.

Concursul se desfășoară pe două secțiuni: recitare din lirica eminesciană și creație literară: poezie. La concurs pot participa elevi de gimnaziu, liceeni și studenți.

La secțiunea recitare, concurenții trebuie să pregătească un text reprezentativ din creația eminesciană. Textul să fie bine cunoscut și interpretat adecvat (nu se acceptă citirea textului). Se recomandă fragmente din poemele ample eminesciene: Scrisorile, Luceafărul, Glossă, Rugăciunea unui dac etc.

La secțiunea creație concurenții trebuie să trimită: 5-7 poezii.

Lucrările vor fi redactate în format electronic, având un motto, la care se adaugă un CV. Juriul este alcătuit din poeți, scriitori și profesori de Limba și literatura română.

Premii se pot acorda atât la secțiunea creație, cât și la secțiunea recitare și constă în diplome și cărți.

La fiecare secțiune se pot acorda: Marele Premiu, Premiile I, II, III, Mențiuni, Premiul Special.

 Lucrările se vor trimite până cel târziu la 24 ianuarie 2017 (data poștei) la adresele persoanelor de contact, fie prin poștă, fie prin email: Silvia Pop, str. Tudor Vladimirescu nr. 64, Blaj, tel: 0258/711.484 sau 0741 091.627, e-mail: astrablaj-silviapop@yahoo.com, crisanclaud@yahoo.com, danielapanazan@yahoo.com.

Laureații care nu se pot prezenta, din motive obiective, la festivitatea de premiere, sunt rugați să ia legătura cu organizatorii fie prin email, fie telefonic.

Jurizarea lucrărilor (26-27 ianuarie 2017), Festivitatea de premiere (28 ianuarie 2017).

 

Lasă un comentariu