Recomandări ale medicilor de familie pe vreme de iarnă grea

Distribuie pe:

Societatea Națională de Medicina Familiei și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie din România fac o serie de recomandări pacienților pentru această perioadă grea din punct de vedere meteorologic, sfătuindu-i, în principal, să nu iasă din casă.

Astfel, medicii de familie își anunță pacienții cu boli cronice stabilizate, care mai au medicație, să se reprogrameze telefonic, iar părinților le recomandă să nu își scoată din locuințe copiii mici, la temperaturi de sub minus zece grade.

Pacienților cu boli acute și urgențe minore li se recomandă să ia legătura cu medicii de familie pentru a stabili necesitatea consultației, urmând ca aceștia să decidă dacă este nevoie de solicitarea ambulanței, astfel încât să nu fie supraaglomerate serviciile de urgență cu cazuri care mai pot fi temporizate sau nu reprezintă urgențe reale.

„Pentru orice sfaturi și întrebări legate de starea de sănătate, nu ezitați să sunați la medicii dumneavoastră de familie, care sunt la cabinete sau la centrele de permanență, acolo unde există.

Nu ieșiți din casă decât dacă este absolut necesar, îmbrăcați-vă adecvat, protejați-vă extremitățile, hidratați-vă și hrăniți-vă corespunzător.

Pacienților le este recomandat să utilizeze medicamente simptomatice din trusa de acasă, pentru situații uzuale, după ce se sfătuiesc cu medicii de familie, dacă este nevoie", transmit cele două organizații ale medicilor de familie.

Lasă un comentariu