UN MEDICAMENT PENTRU ALZHEIMER NE SCAPĂ DE… PLOMBELE DENTARE

Distribuie pe:

Oamenii de știință britanici de la Colegiul King's din Londra, citați de descopera.ro, susțin că un nou medicament creat inițial pentru tratarea Alzheimer-ului ar putea reduce sau chiar elimina plombarea, revoluționând astfel domeniul stomatologiei.

„Potrivit studiului nostru, noua terapie funcționează prin stimularea celulelor stem, care în cele din urmă ar umple cavitățile cu dentină naturală, materialul calcifiat care protejează centrul dintelui.

Procesul ar putea înlocui utilizarea substanțelor de umplere sintetice, pe care dentiștii le utilizează în mod normal pentru umplerea găurilor din dinte. În schimb, procesul natural al corpului de producere a dentinei este realizat pentru protejarea țesutului din dinte.

Prin accelerarea producției de dentină prin intermediul celulelor stem, medicamentul ar putea repara chiar și găurile mari din dinți, prin intermediul țesutului natural al corpului.

Această procedură este mult mai simplă și mai puțin dureroasă, tratamentul fiind aplicat prin utilizarea unor bureți din colagen care sunt introduși în spărtură.

Bureții biodegradabili conțin un medicament care stimulează regenerarea celulelor stem și producerea dentinei, timp în care dintele se umple singur fără a fi nevoie de utilizarea frezei.

Medicamentul a fost deja utilizat în testele clinice, atât pentru probleme stomatologice, cât și pentru tratarea afecțiunii Alzheimer", explică specialiștii britanici.

 

Lasă un comentariu