Handbal Club ,,ARSENAL", Tăureni - Performanțe sportive ale elevilor Școlii Gimnaziale Tăureni

Distribuie pe:

Handbal Club ,,ARSENAL", Tăureni, clubul de handbal feminin/junioare al Școlii Gimnaziale Tăureni își propune formarea de grupe de junioare, care provin mai ales din mediul rural, dar nu numai, plecând de la faptul că, din păcate, accesul elevilor din acest mediu înspre sport, este aproape inexistent.

Clubul activează de patru ani în campionatul național de juniori, organizat de Federația Română de Handbal, obținând rezultate remarcabile: de patru ori calificați la Turneul final, alături de cele mai importante cluburi de handbal din România (Suceava 2012, Turda 2013, Mediaș 2015, Baia Mare 2016); Campioni pe Euroregiunea RO6 (județele Brașov, Harghita, Mureș, Alba, Sibiu, Covasna), în anii 2013, 2015, 2016; Locul I la Turneul semifinal în anul 2015 și calificare la Turneul final, cu rezultate mai bune decât ale cluburilor cu tradiție în handbalul românesc și cu o bază mult mai mare de selecție (Baia Mare, Cluj- Napoca, Oradea, Satu Mare, Brașov, Tg.-Mureș, Sibiu, Zalău, Bistrița), locul II și calificare în TURNEUL FINAL în 2016.

Promovări naționale și internaționale

,,Am promovat mai mulți sportivi din clubul nostru, nefiind suficient de bine organizați în acel moment, înspre cluburi care, cel puțin din punct de vedere financiar, îi puteau ajuta să-și continue activitatea: Babă Mihai, Orosan Andrei, Rotar Flaviu - la CSS Sighișoara, Bartha Norbert - la Potaissa Turda, Chiorean Claudiu la CNOE - Centrul Național Olimpic de Excelență Sighișoara și LOTUL NAȚIONAL de juniori al României, Șandru Andrei - la Academia de handbal Gummersbach/Germania", ne spunea prof. Vasile Dobrău, directorul Școlii Gimnaziale Tăureni și antrenorul echipei.

Campioni

Elevii din Tăureni au fost, ani la rând, campioni județeni, atât la fete, cât și la băieți, în cadrul ONSȘ (Olimpiada Națională a Sportului Școlar).

În fiecare an participând la turnee internaționale, sportivii mureșeni au posibilitatea să se confrunte valoric cu sportivi de vârsta lor, din întreaga lume, evaluându-și astfel nivelul de pregătire și cu ceea ce se întâmpă în exterior.

În prezent activează în Campionatul Național de Junioare cu două echipe (junioare V și IV), cu un număr de 30 de fete, selecționate din unsprezece localități ale județelor Mureș și Alba.

După aproape doi ani de pregătire și foarte multe jocuri de verificare, au reușit, în anul competițional 2014/2015, calificarea la turneul final de junioare pentru acest nivel de vârstă, iar în 2016 calificarea la turneul final de J5, respectiv turneul semifinal de J4.

Turnee internaționale

În luna august 2015 Handbal Club „Arsenal" a participat la CELL CUP /Veszprem, în Ungaria, un turneu internațional foarte bun din punct de vedere valoric, care angrenează copii din întreaga lume handbalistică.

Anul trecut, 2016, la CELL CUP /Veszprem/ Ungaria, echipa mureșeană a reușit performanța de a se califica în FINALA competiției, obținând titlul de VICECAMPIONANĂ, la turneu fiind implicați sportivi din 28 de țări.

Grupa de 2005 a fost prezentă la un turneu de pregătire în Croația, la Makarska, în luna iunie 2016, unde, de asemenea, a înregistrat o evoluție meritorie.

În perioada 28-31 august 2016, au fost prezente la cea de-a III-a ediție a YOUTH INTERNATIONAL HANDBALL TOURNANEMENT/BRAȘOV-ROMÂNIA, unde, după o serie foarte bună de jocuri, echipa din Tăureni a reușit să se claseze pe locul I, obținând titlul de CAMPIOANĂ a competiției și medalia de aur.

De asemenea, jucătoarei BOLDI DOMNICA i-a revenit titlul de golgheter al competiției, lui ALBU ANA MARIA - cel mai bun pivot, iar lui Szabo Krisztina - titlul de cel mai bun portar.

Performanțe

În 16-18 decembrie, Handbal Club ,,ARSENAL" s-a clasat pe locul I la turneul de pregătire organizat de CSS Făgăraș, dotat cu ,,Cupa Moș Crăciun'', competiție la care s-a înscris un număr de 16 echipe din întreaga țară.

Printre performanțele obținute se numără și locul I la cea de-a XI-a ediție a ,,KEMPA 4 SPORT CUP" (5-7 ianuarie 2017), Presov- Slovacia. Handbalista Lavinia Florea obține titlul de golgheter al competiției la categoria de vârstă la care a concurat. Sportivele Mangu Patricia și Florea Lavinia au fost selecționate în echipa ,,ALL STARS'' a turneului.

,,În viitor dorim să dezvoltăm o activitate profesionistă de selecție, inițiere și formare în jocul de handbal pentru toți copiii (fete) care vor activa în cadrul clubului nostru, având drept obiectiv menținerea acestora în cadrul clubului cel puțin până la terminarea junioratului, precum și promovarea elementelor de valoare înspre LOTURILE NAȚIONALE de juniori", sublinia antrenorul echipei, dl. prof. Vasile Dobrău.

 

Lasă un comentariu