TRATAMENT NOU CONTRA TUBERCULOZEI REZISTENTE LA MEDICAMENTE

Oamenii de știință de la Institutul de Medicină Tropicală din Antwerp, Belgia, și cei de la Institutul Științific San Raffaele, din Milano, citați de descopera.ro, anunță un nou tratament pentru pacienții diagnosticați cu tuberculoză rezistentă la medicamente, care a înregistrat o rată de succes de 82% și a fost catalogat drept o mare descoperire în cadrul Conferinței internaționale asupra sănătății plămânilor, desfășurată recent la Liverpool.

„Majoritatea pacienților incluși în studiu, din nouă țări africane, au răspuns remarcabil de bine la tratamentul care trebuie urmat timp de nouă luni.

Dintre cele 1.006 persoane diagnosticate cu tuberculoză care au participat la studiu, ce a vizat observarea efectelor tratamentului și care manifestau rezistență la medicamentul rifampicină, specific pentru tratarea acestei afecțiuni, 734 au fost declarați complet vindecați, iar în 87 dintre cazuri tratamentul a produs o ameliorare a stării de sănătate. Dintre pacienții rămași, 54 nu au răspuns la tratament, 49 nu au fost de găsit pentru a le fi urmărită evoluția, iar 82 au murit.

Noul tratament a fost declarat o mare descoperire în lupta contra tuberculozei rezistente la medicamente de către directorul științific al Uniunii Internaționale Împotriva Tuberculozei și a Bolilor de Plămâni", explică specialiștii.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), anul trecut, 1,8 milioane de persoane au decedat în urma tuberculozei, boală cauzată de o bacterie care infectează plămânii. Cifra a reprezentat o creștere de 300.000 de cazuri față de anul 2014.

Tot în 2015, 10,4 milioane de persoane au fost infectate cu tuberculoză, față de 9,6 milioane în 2014. Aproape o jumătate de milion de oameni au fost diagnosticați cu tuberculoză multidrog rezistentă, aproape jumătate din cazuri fiind înregistrate în India, China și Federația Rusă.

În ultimii 15 ani, rata mortalității cauzată de tuberculoză a scăzut cu 22%, însă această boală a continuat să fie, și în 2015, una dintre principalele zece cazuri de deces, mai susține OMS.

 

Lasă un comentariu