FERICIREA ÎN CUPLU DEPINDE DE PARTENERI!

Distribuie pe:

După nu mai puțin de un deceniu de studiu al vieții de cuplu, cercetătorii americani de la mai multe universități de prestigiu (Open, Brigham Young, Michigan, Cornell, Arizona, Brown), citați de descopera.ro, au stabilit ce anume ne aduce fericirea în cuplu.

Iată câteva dintre criteriile pe care ar trebui să le întrunim, în opinia oamenilor de știință, pentru ca viața noastră în doi să fie frumoasă și fericită:

Nu folosiți mesaje scrise! Acele cupluri care se folosesc de mesaje scrise pentru a-și cere scuze, a-și rezolva problemele sau a lua decizii au tendința de a fi mai puțin fericite comparativ cu cei care aleg să vorbească despre aceste lucruri fie la telefon, fie față în față.

Fără copii! Deși pare cinic, s-a constatat că relațiile de lungă durată sunt mult mai fericite în cuplurile fără copii.

Cearta e sănătoasă! Partenerii care au conversații furioase, dar oneste la începutul relației sunt mai fericiți pe termen lung.

„Cel mare și cel mic"! Un cuplu format dintr-un mezin și cel mai mare copil din familie are mari șanse de fericire, deoarece unul dintre ei preferă să i se poarte de grijă, pe când celuilalt îi place să aibă grijă de partener.

Contribuția egală la treburile casnice! Partenerii care își împart în mod egal între ei treburile gospodărești și care își delimitează atribuțiile au o tendință mai mare de se simți satisfăcuți de relația lor.

Risipitori și cumpătați! Oamenii au tendința de a alege parteneri care cheltuiesc în mod diferit decât o fac ei. De exemplu, cei care sunt risipitori preferă persoanele chibzuite. Însă, în general, această alegere duce la certuri ulterioare care contribuie la diminuarea nivelului de fericire. Așadar, cele mai fericite cupluri sunt alcătuite din parteneri care cheltuiesc la fel.

Răbdare în relațiile sexuale! Femeile care așteaptă mai bine de o lună înainte de a face sex cu partenerul pentru prima dată percep, pe termen lung, un nivel mai mare de fericire în relație.

Aprecierea acelorași glume! Râsul este bun pentru toată lumea, însă el este benefic mai ales pentru relațiile pe termen lung. Într-un studiu asupra cuplurilor care au fost căsătorite timp de peste 45 de ani, umorul era principalul factor care contribuia la succesul relației.

Partenerii se bucură unul pentru celălalt! Oamenii care sărbătoresc realizările partenerilor de parcă ar fi propriile lor reușite au un nivel mai mare de satisfacție în relație, comparativ cu indivizii care rămân indiferenți față de succesul celorlalți.

Fără divorțați prin preajmă! Partenerii au cu 75% mai multe riscuri de a divorța dacă sunt prieteni cu persoane care au trecut printr-o despărțire. 

Lasă un comentariu